0
EURO 2024

DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Head Coach of Croatia, Zlatko Dalić ahead of his country’s Round of 16 clash against Japan during the FIFA World Cup Qatar 2022 at Al Janoub Stadium on December 05, 2022 in Al Wakrah, Qatar. (Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs)

DALIĆ SPOMENUO SRBIJU NAKON MEČA SA ALBANIJOM: „Nismo očekivali ovako tešku priču…“

Objavljeno: 19.06.24 u 20:19

Obe reprezentacije sada imaju po jedan bod

Fudbaleri Hrvatske i Albanije odigrali su jedan od najboljih mečeva od početka ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a on je završen rezultatom koji ne odgovara ni jednima, ni drugima – 2:2.

Nakon utakmice svoje utiske izneo je selektor Vatrenih, Zlatko Dalić.

Ovo je turnir u kojem je bitno proći grupu, nije toliko važan utisak koji će biti. Nismo očekivali ovako tešku priču iz ove utakmice i borimo se. Možda ćemo iz toga izaći bolji. Svetsko prvenstvo je bilo prije dve godine, igrači su sad stariji. Na ovom turniru svi teško dobijaju, ali dobiju. Portugal Češku, Engleska Srbiju… Izjednačeno je – rekao je Dalić.

Potom je analizirao i utakmicu.

Loše smo se postavili, povukli smo se i primimo gol i skoro treći. Nismo im rekli da se povuku, rekli smo da idemo po treći gol i kad god smo radili visoki presing, bili smo dobri. Greška. Oni su sve radili iz dugih lopti i taj produžetak nam je bio katastrofa – kazao je Dalić i dodao:

– Dva potpuno različita poluvremena. Prvo opet loše, primimo gol i onda ne možemo ništa napraviti. Protivnik motivisan, opasan u kontri, a mi dosta grešimo i drugi gol je visio u vazduhu. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, promenili smo neke stvari i iskidali smo se, slomili, satrali da dođemo do 2:1. Tih 45 minuta protivnik ne pređe centar i onda mu dozvolimo da izađe u nadoknadi. Najvažnije je da smo još uvek živi i da zadnja utakmica o svemu odlučuje. Naučili smo na najteži mogući put.

Obe reprezentacije sada imaju po jedan bod. Hrvatska u poslednjoj rundi igra protiv Italije, dok će se Albanija sastati sa Španijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter