0
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen/FKCZ

BRATSKI SPORAZUM: Crveno beli i njihova grčka braća potpisali istorijski ugovor! (FOTO)

Objavljeno: 18.06.24 u 18:11

Značajna saradnja za obe strane!

Crvena zvezda i Olimpijakos su danas formalizovali svoje dugogodišnje prijateljstvo i potpisivanjem memoranduma o saradnji u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“.

Memorandum je potvrdio zajedničku viziju ovih istaknutih evropskih sportskih entiteta, naglašavajući njihovo neraskidivo bratstvo i zajedničke vrednosti.

Predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, istakao je:

– Razmišljajući o današnjoj svečanosti, pokušavao sam pronaći prave reči, a da ne budu hvalospevi na račun ova dva sportska društva. Međutim, činjenice su činjenice, ono što je Olimpijakos za Grčku, to je Crvena zvezda za Srbiju. To su dva najuspešnija sportska društva u Grčkoj i Srbiji, koja su u retkom društvu najtrajnijih i najpoznatijih sportskih kolektiva u Evropi i svetu. Vezuju nas pravoslavlje, crveno-bela boja i sve tradicionalne vrednosti naših naroda. Olimpijakos će naredne godine napuniti 100 godina, a Crvena zvezda 80 godina. Dugi niz godina imaju bratske odnose, a da naše prijateljstvo nije slučajno, pokazuje još jedna koincidencija – 29. maj“, rekao je Terzić i dodao:

– Na taj datum je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Ligu šampiona, a Olimpijakos 2024. godine Ligu konferencije. Posebno bih želeo da čestitam prijateljima na izuzetno uspešnoj sezoni, u kojoj su njihovi klubovi nastupili u pet završnih finala, i na tome što su najtrofejnije sportsko društvo u Evropi u ovom trenutku. Izuzetno nam je zadovoljstvo što će nakon potpisivanja ovog protokola, 16 zajedničkih klubova razmenjivati ideje i iskustva. Sportsko prijateljstvo sportskih društava Crvene zvezde i Olimpijakosa neodvojivo je od prijateljstva naša dva bratska naroda i naših navijača. Mi danas šaljemo zajedničku poruku, kolika je snaga sporta kroz prijateljstvo, ali i da je najlepše otkriće da mogu da rastu odvojeno. Još jednom želim vam dobrodošlicu u Beograd, da se osećate kao kod svoje kuće“,izjavio je Terzić.

FOTO: Printscreen/FKCZ

Mihalis Kunturis, predsednik SD Olimpijakos, dodao je:

Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se ovde danas nalazim. Kao što znate naredna godina je od istorijskog značaja za oba kluba, jer Olimpijakos navršava jedan vek postojanja, dok Zvezda navršava 80 godina duge istorije. Dva kluba su tokom vremena neraskidivo povezana na administrativnom i navijačkom nivou, sa ogromnom bazom navijača, koja ih ujedinjuje i prati na svim utakmicama. Svaki susret između Crvene zvezde i Olimpijakosa predstavlja pravu prijateljsku atmosferu. Naše crveno bele boje, takmičarska dominacija kao i strast predstavljaju elemente naših društava. Želim da vas obavestim da klubovi imaju najveći broj titula u pet glavnih kolektivnih sportova. Istorija svakog sportskog društva je pokazatelj kroz titule. Mi želimo da dodatno ojačamo veze na svim nivoima u narednom periodu. Najavljujemo istorijsko potpisivanje memoranduma o saradnji, koji ima višestruki značaj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu. Imamo za cilj još bolju komunikaciju, razmenu mišljenja, zajedničko delovanje koje se neće fokusirati isključivo na sportski segment, a svrha je da postoji humanitarna i društvena dimenzija, sa neophodnom promocijom akcija putem društvenih mreža“, rekao je Kunturis.

Potpisivanjem ovog dokumenta, Crvena zvezda i Olimpijakos su potvrdili svoju predanost jačanju veza na svim nivoima, što će uključivati razmenu ideja i iskustava među 16 zajedničkih klubova oba sportska društva.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter