0
EURO 2024
Hrvat i Albanac

FOTO: Printscreen/Twitter

HRVATI I ALBANCI UDRUŽENI U MRŽNJI PREMA SRBIMA: Izljubili se, zagrlili, pa horski vređali i psovali Srbe! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.24 u 15:00

Hrvati i Albanci opet prizivaju mržnju prema Srbima

Hrvatska i Albanija će u sredu odigrati utakmicu drugog kola Evropskog prvenstva, a navijači ovih zemalja već su se susreli i izazvali pažnju svojim zajedničkim skandiranjem koje odiše mržnjom prema Srbima.

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem Hrvati i Albanci, obučeni u dresove svojih reprezentacija, zajedno skandiraju uvredljive slogane.

– Srbi, Srbi, ćivša nonen – vikali su okupljeni navijači, što se prevodi kao: Srbi, Srbi, j****o vam mater.

Podsećamo, albanski navijači su već od trenutka kada su stigli u Nemačku izazivali nerede, izgleda više sa ciljem da provociraju Srbe nego da podrže svoj tim. Ovaj incident naglašava duboku mržnju koju neki navijači iz Hrvatske i Albanije još uvek gaje prema Srbima, što je podsetnik na krvave sukobe iz 90-ih godina kada su tokom ratova počinjeni brojni zločini i ubistva nad nedužnim Srbima.

Obe reprezentacije, Hrvatska i Albanija, pretrpele su poraz u prvom kolu – Hrvati su izgubili od Španije, a Albanci od Italije – ali to nije umanjilo njihov entuzijazam za vređanje Srba. Ovakvo ponašanje dodatno potencira napetosti koje proističu iz bolne prošlosti i ratnih trauma.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter