2
EURO 2024

international friendly football match between Sweden and Serbia on June 8, 2024 in Stockholm. Photo: STARSPORT

MOŽDA I NAJREALNIJI SCENARIO: Evo kolike su nam šanse za prolaz ako završimo treći u grupi!

Objavljeno: 11.06.24 u 10:54

Prvi na redu su Englezi

Rivali Srbije za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva su Engleska, Danska i Slovenija.

Dobra vest za ljubitelje fudbala u našoj zemlji je što će se u nokaut fazu plasirati i četiri najbolje od šest trećeplasiranih selekcija iz svake grupe.

Prema analizi fudbalskih stručnjaka, Srbija se nalazi u dobroj poziciji jer se očekuje da će Grupa C, u kojoj se nalazi Srbija, biti među onima koje će dati najbolje trećeplasirane ekipe.

Analitičari iz „Football Meets Data“ ističu da najviše šansi za plasman u osminu finala ima trećeplasirani tim iz Grupe B, dok se takođe očekuje prolaz ekipe iz Grupe D. Grupi C se daje 33 odsto šanse za plasman, što je jednako šansama Grupe A.

Najmanje šanse za plasman daju se grupama E i F.

Prema nekim procenama, za prolazak u osminu finala trebalo bi da bude dovoljna jedna pobeda, iako su razlike između grupa minimalne.

56
14
2 Komentara
  1. Kako može neko da ide na prvenstvo i već unapred vidi sebe kao gubitnika i kalkulirati sa nekim trećim mjestom?“Il si pukovnik ili pokojnik treće nema.

    12
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter