0
Evroliga

Branko Lazic Kevin Punter Nemanja Nedovic Regular season round 19 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Partizan in Belgrade, Serbia on Jan. 4, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KONAČNA ODLUKA EVROLIGE: Sada je jasno, oni su učesnici Evrokupa naredne sezone!

Objavljeno: 11.06.24 u 15:27

Prema ovim informacijama i sledeće godine ćemo gledati „večite“ u eliti!

Crvena zvezda i Partizan sigurni su učesnici u Evroligi naredne sezone! Prema pouzdanim informacijama portala „Jurohups“, praktično je odlučeno koji tim iz sezone 2023/24 neće nastupati u sezoni 24/25, a samo se čeka zvanična potvrda.

Prema rečima novinara Arisa Barkasa, poslednja odluka o specijalnim pozivnicama za narednu sezonu biće doneta sledeće nedelje, ali sve ukazuje na to da će Valensija biti tim koji će napustiti takmičenje. Oni će se naredne sezone takmičiti u Evrokupu.

Već je bilo poznato da će 12 klubova koji su deoničari Evrolige (Anadolu Efes, Baskonija, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Asvel, Bajern, Žalgiris) igrati naredne sezone, kao i da će se pobednik Evrokupa, Pariz, pridružiti eliti.

Među ekipama koje su igrale prošle sezone, Crvena zvezda, Partizan, Alba, Virtus i Valensija nisu imale garantovano mesto za sledeću sezonu, ali sve je izvesnije da će Srbija i dalje imati dva tima u ovom elitnom takmičenju.

43
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter