1
Domaći fudbal

Dragoljub Zbiljic FK Vojvodina predsednik 23.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DRAGOLJUB ZBILJIĆ: „Iza mene ne stoje Crvena zvezda i Zvezdan Terzić“ (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.24 u 20:07

Dragoljub Zbiljić ovoga podneva izabran je jednoglasno za novog predsednika Zajednice Superlige Srbije

On je ovu funkciju preuzeo od Dragomira Lazovića, prvog čoveka Javora, koji je nedavno ispao iz Superlige Srbije.

Jedna lepa poruka se poslala sa današnje sednice, da i primopredaja funkcije može da se desi u svečarskoj atmosferi, jednoglasno, bez buke. Poslata je poruka jedinstva, bili su predsednik FSS Dragan Džajić, sekretar Jovan Šurbatović, bili su svi članovi Superlige i ono što mi je posebno drago je jednoglasna podrška koju sam dobio, tako da imamo pun legitimitet za rad. Prve razgovore ćemo da obavimo sa Fudbalskim savezom Srbije kako bismo videli kako možemo da unapredimo naše takmičenje u smislu regularnosti i ifrastrukture. FSS je već krenuo da radi sređivanje sedam hibridnih terena. Želimo da stvorimo mnogo bolje uslove kako bismo stvorili brend naše lige. Kad stvorite brend onda dobijate i sponzore koji se sami jave. Ono što moram da primetim je da ima jako malo kompanije koje finasiraju bilo šta, što znači da je postojao neki loš trend u prethodnom periodu što moramo da promenimo. Na terotoriji Srbije postoje velike svetske kompanije koje posluju i koje moramo da privučemo. Dakle, moramo da podignemo regularnost, infrastrukturu i brend kako bismo dodatno privukli navijače, na kraju krajeva da podignemo kvalitet takmičenja zbog izazova koji nas čekaju u Evropi, na klupskom i reprezentativnom nivou– rekao je Zbiljić na početku razgovora.

Problem saopštenja klubova

Razgovarali smo baš sa direktorom takmičenja Aleksandrom Pivićem o tome i tražili da nam dostavi imena klubova koji su se najviše bavili saopštenjima kako bismo porazgovarali sa njima i uvideli gde je problem. To je nešto što mora da se smanji, klubovi moraju da prikažu više poštovanja jedni prema drugima. Pre svega prema FSS-u, takmičenju, sudijama… Sudije da pokažu više poštovanja prema klubovima i to je vrlo blizu nekog dobrog nivoa. Igrao se jako dobar fudbal i uz malo više gospodskog pristupa možemo dodatno da podignemo nivo. Nećemo odmah pribegavati represivnim merama, već ćemo insistirati na velikom broju razgovora, putovanja, obilaženja… Obilazićemo radove FSS-a. Verujemo na reč da će biti gotovi za 30 dana, ali verujte mi da ću obilaziti određene terene. Ne samo Karađorđe, gde sam predsednik.

Dragoljub Zbiljic FK Vojvodina predsednik 23.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ponovo se povelo pitanje bonus igrača.

– Dva igrača će od ove sezone biti bonus, s tim da nećemo odmah da menjamo godište sa 2002 na 2003, kao što je trebalo. Ako se menja bonus igrač, sa klupe će isto morati da uđe bonus igrač, dakle dvojica će obavezno morati da budu na terenu.

Smanjivanje Superlige je ovih dana bila tema o kojoj se govorilo.

Kao predsednik Vojvodine sam za to, da se smanji na 14. a ne na 12 klubova. Ali danas nije bilo govora o tome. Videli smo u plej-ofu da su utakmice kvalitetnije, ali postoji problem što nekim gradovima znači da imaju superligaša. Videćemo šta će biti.

Terzić iz senke ne vuče konce

Zbiljić je rekao da je podršku pri kandidaturi za ovu funkciju dobio od Partizana, Mladosti iz Lučana, Sremska Mitrovica i Mladost GAT, a ne od Crvene zvezde i njenog generalnog direktora Zvezdana Terzića, kao što se prethodnih dana govorilo.

Dobio sam podršku od svih 32 klubova, koji su članovi zajednice. Javnost je tu vrlo interesantna…znate kako ispada da Crvena zvezda drži monopol na predlog za dva bonusa i onda kada neko predloži isto, onda ispadne da tamo neki Zvezdan Terzić je tako dogovorio…nije to baš tako…Prvo da vam kažem predsednik Zajednice SLS dolazi iz Vojvodine koja je najstariji srpski klub, koja je poslednje dve godine pokazala kako se radi na podizanju marketinga, brenda, izbora ljudi u klubovima, tako da ja mogu da kažem da je mene na ovu funkciju preporučilo mnogo više od pojedinačnih klubova. Želim javno da se zahvalim FK Partizan, TSC, Mladost Lučani, Mladost GAT i Sremska Mitrovica koji su zvanično uputili predlog, tako da Crvena zvezda nije među njima– odgovorio je Zbiljić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

1
7

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter