9
Košarka

Aleksandar Grujin KLS kosarkaska liga srbije 5.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

GRUJIN PONOVO O PREKIDU U DERBIJU: „To su najgnusnije uvrede, vređao se i predsednik države“

Objavljeno: 06.06.24 u 13:13

„Diskreciono pravo sudije je da donese odluku da li je vređanje dovoljno pogrdno da bi se utakmica prekinula“

Drugi meč finala Košarkaške lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut početkom drugog poluvremena. Navijači Partizana vređali su porodicu Nebojše Čovića, ubacivali predmete na teren, nakon čega je meč prekinut.

Trifunović je uputio molbu Grobarima da prestanu, ali se oni nisu zaustavili, pa je odlučeno da se meč nastavi nakon što se hala isprazni. Dvorana se ispraznila, na teren su se vratili košarkaši Zvezde i sudije, dok se igrači Partizana nisu vratili (većina je otišlo kućama), pod izgovorom da im je rečeno da će se meč igrati sutra. Epilog svega jeste da će se meč registrovati službenim rezultatom u korist Crvene zvezde 20:0, što je i potvrdio direktor KLS, Aleksandar Grujin.

Direktor Košarkaške lige Srbije se ponovo oglasio, ovog puta iz studija RTS-a za koji je ovog prepodneva govorio.

Odgovrono tvrdim da je delegat postupio po pravilima i obavestio predstavnika Crvene zvezde i Partizana da će utakmica biti nastavljena nakon što tribine budu ispražnjene – rekao je Grujin u razgovoru za „RTS“ i istakako kako niko iz crno-belih nije uložio žalbu na zapisnik.

FOTO: Starsport

Ističe da do prekida nije došlo samo zbog uvredljivih pesama navijača Partizana

Do prekida je došlo i zbog verbalnog delikta i zbog ubačenih predmita. Sudija je doneo odluku o prekidu, a KLS stoji iza svake odluke koju je doneo prvi sudija i koja je u skladu sa propozicijama takmičenja – kaže Grujin i dodaje:

– Diskreciono pravo sudije je da donese odluku da li je vređanje dovoljno pogrdno da bi se utakmica prekinula. Uzmimo u obzir da smo prisustvovali konstantnom vređanju supruge predsednika KK Crvena zvezda, zatim igrača tog kluba – Nedovića i Teodosića. I to su one najgnusnije uvrede. Imali smo i verbalni delikt usmeren ka predsedniku države.

Publika je u više navrata upozorena, ali to nije donelo rezultat.

Videli smo da su predstavnici Partizana i spiker pokušali da opomenu publiku, pokušali su da smire strasti, da se tenzije spuste, međutim svaki njihov pokušaj je, nažalost, prouzrokovao samo jači i veći intezitet uvreda na najgori mogući način. Kada se publika prvi put opomene, očekujemo da će to prestati. Ako se to ne desi, opominjemo i drugi put. Ako se ne desi ni drugi put, onda se prekida utakmica – zaključio je Grujin.

15
25

9 Komentara

  1. Ono kad likovi kojima je taj isti koga toliko vole da pominju usipao duplo vise love nego Zvezdi, doveo im najskupljeg trenera i NBA pojacanja nonstop i dalje ko ovcice tvrde da su oni neke zrtve i da je Zvezda rezimski klub. Voleli ili mrzeli vlast (ja se ovde necu izjasniti) apsolutno u najmanju ruku isto podrzava i jedne i druge, sa u poslednje vreme jasnim favoritizmom prema Partizanu, jer doticno-pomenuti slabo podnosi sve te uvrede. Tako da, malo je degutantno zaista i dalje glumiti zrtvu…

    0
    1
    Odgovori
  2. Poltronu čovićev odgovori i objasni zašto sve to nije ispoštovano na prvoj utakmici kada su još gnusnije vređani funkcioneri igrači i treneri na nacionalnoj osnovi???Ili su oni građani drugog reda u odnosu na tvog nalagodavca i njegovu porodicu.Jel su supruge Veličkovića,Anđušića i ostalih igrača Partizana manje vredni od supruga Nedovića i Tea?.Jel diskreciono pravo sudije da prekine utakmicu kada se njemu skandira „sudija turčine….“ili su isti ti koji ne videše četvorokorake Berona naprasno ogluveli u prvoj utakmici? Sram vas bre bilo, ali ničija nije do zore…

    13
    2
    Odgovori
    • Ničija nije gorela do zore, a vaša NATO okupatorska DOSmanlijska zora je dogorela još pre desetak godina i sad je sve došlo na naplatu, vaš koljački klub koji je pravio paštete od ljudskog mesa bi trebalo zakonom zabraniti ili u najboljem slučaju po vas, trebalo bi vas vratiti nazad za Zagreb i mirna Srbija!

      0
      4
      Odgovori
      • Šta će nam ustaše, imamo ih u Srbiji sasvim dovoljno,, a da taj koljački klub slučajno nije obezbeđivao vašeg predsednika i vođu huligana,,,,

        0
        2
        Odgovori
  3. Sad kad igram okruznu fudbalsku ligu i neko mi opsuje porodicu,izlazimo sa terena 😀 a sto se tice predsednika jebite ga svi

    9
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter