16
Košarka

FOTO: Starsport

DA LI JE PARTIZAN OŠTEĆEN U PIONIRU: Vrlo diskutabilan faul Ledeja u ključnim trenucima meča! (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.24 u 22:26

Procenite sami..

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finala Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli su na kraju slavili rezultatom – 89:88

Jedan od ključnih momenata na utakmici videli smo u samoj završnici, gde crno-beli smatraju da su oštećeni.

Naime, Aleksa Avramović je bio izblokiran pri šutu za tri, do lopte je potom došao Zek Ledej, koji je iz skoka pogodio za dva, ali ti poeni se nisu važili, jer je Amerikanac pri šutu napravio faul.

Usledila su brojna negodovanja sa klupe Partizana i Željka Obradovića, odluka se nije menjala i ostao je isti rezultat, a tada je bio 88:87 za Zvezdu na osam sekundi do kraja.

107
42

16 Komentara

  1. Ovo je faul i u fudbalu, jer jednostavno ne možeš da skočiš na drugog igrača, a da to bude bez kontakta. U košarci je dozvoljen vertikalan skok, sve drugo je faul, ali to očigledno ne zna autor ovog teksta, kao ni ostrašćeni komentatori sa Arene. Postavlja se pitanje, kako niko nije video faul Anđušića u napadu, a ne Davidovca? Nesportski faul Pantera nad Lazićem, kad ga je uhvatio za ruku na šutu? Zvezda je sinoć urnisana od strane sudija!!!

    9
    12
    Odgovori
    • Da li to znači da kada igrač skoči u napadu na odbijenu loptu, nadskoci igrača ispred sebe koji je bliži lopti, uzme loptu i zakuca ili šutira, da je to faul u napadu? Ak i kada padnu na glavu igracu kojeg su nadskocili. Igrač koji je bliži lopti ima puno pravo na loptu? Ovi iza i ne treba da pokušavaju nego treba da čekaju da im se odbije lopta? Posto sme samo vertikalno da se skače, da lintreba poništiti sva zakucavanja iz dotrcavanja? Ili treba da stanu ispred kosa i skoče vertikalno u vis?

      8
      2
      Odgovori
    • Odgovor je jednostavan, jer bi samo ti kao navijac zvezde sudio takav faul u napadu. Pogledaj snimak druze, Davidovac ulazi u liniju kretanja Andjusicu koji je direktno pod kosem i pokusava da polozi loptu u kos. Cak i da je Davidovac bio sa obe noge na zemlji(a nije vec je bio u pokretu i direktno usao u liniju kretanja Andjusicu) bio je direktno ispod kosa u poluprecniku od 1,25m a to je po pravilima uvek faul odbrane a ne napadaca. Budi malo objektivan, ne bi falilo.

      2
      1
      Odgovori
  2. Nema šanse da partizan bude oštećen, mogu da polome čoveka sudije sviraju kontra. Koliko smo puta videli da sudije sviraju nameru ličnu kad god se udari igrač u predelu vrata, lica, glave, bilo to u žaru igre, namerno, slučajno bez obzira čiji je igrač, kog kluba, sudije sude. Sinoć smo videli da nije to tako, neko ne sudi,

    4
    1
    Odgovori
  3. kada bi znali sta je vertikalni skok za loptu ne bi sumnjali da li je faul ili ne. Skok za loptu je samo vertikalni skok, da je bio pored njega ne bi faula bilo, ovako je skocio 3 metra iza njega na njega, faul.

    8
    10
    Odgovori
    • Druže lupas,pogledaj malo situaciju,igrač zvezde nije stajao,isto je bio par metara od lopte,pravi pokret prema lopti i prostoru,to što igrač partizana je viši i snažniji nije napravio faul,jer je ničija lopta,i ne koristi nikakav nedozvoljeni potez,po tebi je svako kucanje preko protivnika ili poen iz odbojke faul,smešno!

      15
      7
      Odgovori
    • Druže lupas,pogledaj malo situaciju u kojoj je bio igrač zvezde par metara od lopte,pravi pokret prema lopti I prostoru,to što igrač partizana je viši I snažniji nije napravio faul,jer je ničija lopta,I ne koristi nikakav nedozvoljeni potez,po tebi je svako kucanje i kos iz odbojke faul,smešno!

      5
      5
      Odgovori
  4. Ovo je čist faul u napadu, Ledej skače Mitroviću na leđa i ovaj pada nekoliko trenutaka pre šuta, ako neko tvrdi da ovde nije bilo kontakta onda nema o čemu da raspravljamo, jasno se vidi i kontakt i da Mitrović pada usled tog silovitog kontakta!

    16
    19
    Odgovori
      • Groblje prvo treba da nauči pravila igre, ovo bi čak i u fudbalu bio prekršaj, divljak skače čoveku na leđa i ruši ga na parket, klasičan faul uplakanih jugoslovenki!

        3
        5
        Odgovori
  5. To je samo jedna od situacija. Voleo bih da neko objasni, ko razume košarku bolje od mene, šta je suđeno nad Ledejem? Nesportski ili tehnička? Ako je nesportski (što je logično jer je faul u mrtvom vremenu) zašto jedno bacanje? Zašto je za istu situaciju u prvom poluvremenu suđen običan faul, bez bacanja? A ona dva „stručna konsultanta“ na Areni na svaki način bi da opravdaju ovu smejuriju. Zvezdin trener se još ljuti, kao njih su oštetili. Leteći cirkus Monti Pajtona

    21
    11
    Odgovori
    • Onaj jakovljević taj je podguzna muva i čorav što bi video on bi rekao ne nije tako. O Đuroviću to je druga priča čovek je iskopleksiran

      4
      1
      Odgovori
    • Nikada očiglednije,direktan uticaj na ishod meča,ali kao što svi znamo ,žalba nema smisla,,,ovo će trajati i znamo kada će prestati,politika je nekada uticala samo na fudbal,ovo je kradja veka i velika sramota za našu košarku,Srbija je ipak vicesampion sveta…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter