0
ATP

FOTO: X/ @rolandgarros

LUDNICA DO RANIH JUTARNJIH ČASOVA: Novak Đoković posle preokreta srušio Lorenca Musetija! (VIDEO)

Objavljeno: 02.06.24 u 08:24

Nole je prošao u osminu finala

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garosa posle epskog meča protiv Lorenza Musetija, koji je završio malo posle tri ujutru. Srpski teniser je slavio u pet setova sa 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) nakon neverovatnog preokreta.

Meč, koji je trajao četiri sata i 30 minuta, započet je u 22.30 časova po lokalnom vremenu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među gledaocima. Dramatična borba završila se u ranim jutarnjim satima, a publika je imala priliku da uživa u pravom teniskom spektaklu.

Museti je u prvom setu napravio brejk u trećem gemu, ali je Đoković brzo uzvratio i ušao u egal borbu koja je potrajala do samog kraja seta. Novak je uspeo da oduzme servis Italijanu u 12. gemu i tako stekne prednost.

Drugi set doneo je veliku dramu. Đoković je poveo sa 4:1, ali je Museti uz mnogo sreće uspeo da izjednači na 4:4. Set je završen u tajbrejku, gde je Novak imao set loptu, ali je Italijan uzvratio i izjednačio rezultat.

Treći set pripao je Musetiju, koji je brzo stigao do dva brejka i osvojio set sa 6:2. Ipak, Đoković nije odustajao i u četvrtom setu je pokazao svoju borbenost. Sredinom seta napravio je dva brejka i izjednačio rezultat na 2:2.

U odlučujućem petom setu, Đoković je dominirao. Već u drugom gemu napravio je brejk, a zatim nastavio sa sjajnom igrom i završio set sa 6:0, čime je obezbedio plasman u osminu finala.

Publika koja je ostala do kraja meča nagradila je Đokovića aplauzom, a Novak sada ima priliku da se bori za četvrtfinale protiv Franciska Serundola iz Argentine. Još jedan meč koji obećava spektakl je pred nama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roland-Garros (@rolandgarros)

12
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter