0
Košarka

FOTO: X/ @dallasmavs

DONČIĆ I EKIPA RAZMONTIRALI MINESOTU: Dalas ide na Boston u velikom finalu! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.24 u 08:06

Dalas Maveriksi su rutinski izbacili Minesotu Timbervulvse

Košarkaši Dalas Maveriksa plasirali su se u veliko finale NBA lige pošto su u petom meču finala Zapada savladali Minesota Timbervulvse rezultatom 124:103. Najbolji pojedinci na ovom susretu bili su Luka Dončić i Kajri Irving, koji su postigli po 36 poena. Dončić je uz to dodao i 10 skokova i 5 asistencija, čime je bio najbolji igrač na meču. Na drugoj strani, Karl Entoni Tauns je ubacio 28 poena i zabeležio 12 skokova, dok je Edvards dodao 28 poena, devet skokova i šest asistencija.

Iako je Minesota, nakon pobede nad Denverom, verovala da ima dovoljno dobru igru za osvajanje NBA prstena ove godine, Dalas je pokazao da je udruživanje Luke i Kajrija bio pravi potez. Ovaj dvojac je bukvalno uništio tim iz Mineapolisa u finalu Zapada. Maveriksi će se u velikom finalu sastati protiv Boston Seltiksa, koji su bili najbolji u finalu Istoka.

Već na samom početku meča, Maveriksi su nametnuli svoj ritam i brzo poveli sa 18:8. Do poluvremena, prednost je porasla na ogromnih +29. Minesota nije delovala ni nalik timu koji je eliminisao sada već bivšeg šampiona Denvera. Dalas je dolazio i do +36, čime je jasno stavio do znanja da Timbervulvsi nemaju šanse u ovom meču.

Podsećamo, Dalas se plasirao u svoje prvo veliko finale posle ere Dirka Novickog i titule iz 2011. godine.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter