0
Domaći fudbal
Nemanja Milunović

Nemanja Milunovic Radnik - Crvena Zvezda, superliga Srbije, Super Liga Surdulica, Srbija, 13.11.2022. Novembar 13. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MILUNOVIĆ IMA PONUDU NA STOLU: Vladan Milojević želi da iskusni defanzivac ostane u Zvezdi!

Objavljeno: 30.05.24 u 11:12

Milunović je važan deo tima, pogotovo kada je reč o svlačionici

Sa pet šampionskih titula i tri osvojena Kupa, Nemanja Milunović se oprostio od Crvene zvezde, ali njegov put u fudbalu možda tek dobija novi pravac. Iako je tokom svog prvog mandata bio izuzetno učinkovit, osvojivši priznanje za najboljeg štopera preliminarne faze Lige Evrope 2021. godine, Milunović je i u poslednjem proleću imao važnu ulogu u svlačionici Vladana Milojevića.

Poznat kao „Đed“, nekadašnji reprezentativac Srbije bio je ključan za održavanje pozitivne atmosfere unutar tima, čak i kada nije bio redovan starter na terenu. Njegov ugovor sa Crvenom zvezdom je istekao, a navijači su mu priredili emotivan oproštaj na meču protiv Čukaričkog. Ipak, Milunović bi mogao da nastavi karijeru u Ljutice Bogdana, ali u sasvim drugačijoj ulozi.

Kako saznajemo, Vladan Milojević, aktuelni trener Crvene zvezde, izrazio je želju da Milunović ostane u klubu kao deo stručnog štaba. Milojević veruje da bi Milunović mogao da pruži značajan doprinos kao savetnik i mentor mlađim igračima, ali i stranim fudbalerima, pomažući im da se lakše aklimatizuju na novu sredinu.

Ovaj potez podseća na sličan manevar iz 2019. godine, kada je po okončanju igračke karijere Nenad Milijaš odmah prešao u stručni štab Crvene zvezde. Milijaš je kasnije radio u timu Dejana Stankovića, a trenutno vodi omladinski tim crveno-belih, što ga čini potencijalnim budućim trenerom prvog tima.

Pored Milojevića, veliko poverenje u Milunovića imali su i bivši treneri Crvene zvezde, Dejan Stanković i Miloš Milojević. Ipak, dolaskom Baraka Bahara, Milunović je izgubio status u timu, verovatno zbog godina.

Trenutno, Milunović ima ponudu da ostane u klubu, ali još nije odlučio da li želi da se oprosti od aktivnog igranja. Bez sumnje, „Đed“ bi imao šta da ponudi klubovima u Mozzart Bet Superligi ukoliko odluči da nastavi igračku karijeru. Njegovo iskustvo i liderstvo sigurno bi bili dragoceni svakom timu.

Navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem čekaju da vide koju će odluku doneti Milunović, nadajući se da će njihov dugogodišnji stub odbrane i dalje biti prisutan u klubu, makar u drugačijoj ulozi.

11
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter