0
Domaći fudbal
In-Beom Hvang

Inbeom Hwang Crvena Zvezda vs Young Boys, UEFA Champions League, Group G football match in Belgrade, Serbia on Oct. 3. 2023. (photo by David Damnjanovic/STARSPORT)

HVANG BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Kod Bahara se nije znalo ko šta radi, Milojević nas je povezao!“

Objavljeno: 30.05.24 u 13:28

Hvang se dotakao mnogo tema u razgovoru

Korejac In-Beom Hvang, fudbaler Crvene zvezde, proglašen je za najboljeg igrača Superlige Srbije u sezoni za nama. Kao najplaćenije pojačanje kluba, Hvang je svojim izuzetnim nastupima opravdao očekivanja, vodeći Zvezdu do duple krune i značajnog učešća u Ligi šampiona.

U intervjuu za Mozzartsport, Hvang je sumirao svoje utiske sa sezone, posebno se osvrnuvši na nezaboravan gol koji je postigao protiv Mančester sitija.

Izgubili smo 1:3, ali smo postigli prvi gol. Osetio sam neverovatnu ljubav svih saigrača i čuo sam huk navijača. Jedan od upečatljivijih trenutaka u sezoni. Sećam se da sam tokom utakmice, posebno u tom momentu, pomišljao kako će izgledati naša utakmica na Marakani. Jer sam u Mančesteru čuo samo naše navijače. To je bila neverovatna podrška – prisetio se Hvang.

Hvang je napravio i poređenje između trenutnog trenera Vladana Milojevića i prethodnog trenera Baraka Bahara.

Hmm… Ne znam šta bih vam rekao. Ali da, ima mnogo razlika. Posebno ima razlika kada je u pitanju taktika. Kod prethodnog trenera smo igrali u mnogo različitih sistema. Igrači nisu znali šta treba da rade na terenu. U drugom delu sezone je sve bilo drugačije. Ja sam bio na Azijskom kupu, propustio sam pripreme, ali trener Vladan Milojević je uspeo da nas poveže. Uspeo je da napravi dobre odnose sa igračima, što je bilo posebno važno. Uradio je neverovatan posao i stekao ogroman kredit kod svih – istakao je Hvang.

Osim domaćih uspeha, Hvang je podelio i podršku koju je dobio od svog zemljaka Kima iz Bajerna Minhena.

On je znao da me čeka Liga šampiona, i da to može da bude lepo iskustvo za moju karijeru. Pružio mi je podršku. Znaju da sam osvojio duplu krunu. Moji fanovi u Koreji znaju da sam osvojio duplu krunu i veoma su srećni zbog toga. Ovo su moji prvi trofeji kao profesionalnog igrača. Zato je i moja familija super srećna – rekao je Hvang.

Hvang je pohvalio i svog sunarodnika, Goha iz Partizana, koga smatra jednim od boljih igrača Superlige Srbije.

Ima mnogo dobrih igrača. Mogao bih da pomenem Goha iz Partizana. Ovo mu je prva godina u Evropi. On je strašan potencijal. Poseduje brojne kvalitete. Možda mu je potrebno vreme da se aklimatizuje. Očekujem da bude bolji naredne godine – zaključio je Hvang.

Sezona iza Hvanga i Crvene zvezde bila je izuzetno uspešna, a uz ovakve individualne i timske uspehe, očekivanja za narednu sezonu su izuzetno visoka.

330
7
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter