0
Domaći fudbal
Darko Pančev

FOTO: Printscreen/YouTube

PANČEV OBUKAO DRES IZ BARIJA: Crvena zvezda oduševila čoveka koji joj je doneo titulu prvaka Evrope!

Objavljeno: 29.05.24 u 14:12

Zvezda je prijatno iznenadila Pančeva

Na današnji dan, Crvena zvezda se seća svog najvećeg uspeha u istoriji kluba – osvajanja titule prvaka Evrope u Bariju 1991. godine. Taj trenutak ostao je zlatnim slovima upisan u srcima svih navijača, a posebno se pamti Darko Pančev, koji je svojim golom u finalu doprineo istorijskom trijumfu.

Čuveni napadač i zlatna kopačka Evrope iz tog vremena, Darko Pančev, prisetio se tih slavnih dana kada je delegacija Crvene zvezde posetila Skoplje i uručila mu repliku dresa iz Barija. Pančev je sa ponosom obukao dres i evocirao uspomene na nezaboravan trenutak kada je Zvezda pokorila Evropu.

Kako sam obukao ovaj prelepi dres, vratile su mi se uspomene na trenutak kada smo 1991. pokorili Evropu, a i moram priznati da je veoma udoban, dok pored svetog grba, na broju „devet“ na leđima stoji i moj potpis, a ima i oznaku da sam osvojio zlatnu kopačku te čuvene godine. Drago mi je što se na ovaj način čuva sećanje na našu generaciju. Veliki broj navijača nas je tada pratio, a u narednim godinama su ti ljudi verovatno prepričavali svojim potomcima kako je sve to izgledalo, dok sada mogu dodatno da se približe i našoj generaciji i Zvezdi kao klubu.

Navijači Zvezde svakog 29. maja se sa setom sećaju reči čuvenog komentatora Milojka Pantića, koji je uzviknuo: – Darko, Darko, Darko, zlatna kopačka Crvene zvezde pozlatila je naš crveno-beli tim – kada je Pančev postigao odlučujući gol protiv Olmete.

Pančev je takođe uporedio sadašnja vremena sa periodom kada je Zvezda bila na vrhuncu i istakao koliko je teško ponoviti taj uspeh zbog promenjenih okolnosti u evropskom fudbalu.

Mnogo je teško ponoviti naš uspeh, jer su vremena skroz drugačija. Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika. Moja filozofija jeste da mlad igrač uvek ostane u Zvezdi par sezona, odigra minimum 150 utakmica, sazri i vrati klubu sve što mu je pružio, ali ne može se lako protiv evropske politike koja se promenila i zbog toga je teško da se naš uspeh ponovi, ali smo na dobrom putu da ga donekle približimo, što je zadovoljavajuće u ovakvim okolnostima.

On je otkrio da i dalje održava kontakte sa bivšim saigračima iz šampionske generacije.

Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo. Skoro sam se čuo sa Robijem i čestitao mu kada je postao selektor Crne Gore, pored njega, čujem se i sa Piksijem, Dejom, Maretom, Dikom… Veoma mi je drago što je to tako – zaključio je Pančev.

Ovaj dan ostaje poseban za sve koji su bili deo tog istorijskog trenutka, ali i za sve navijače koji sa ponosom sećaju se najvećeg uspeha Crvene zvezde.

9
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter