0
Evroliga
KK Panatinaikos

FOTO: X/@paobcgr

LJUBAV NE PRESTAJE: Partizan čestitao titulu Evrolige Lesoru, Matijas odmah odgovorio! (FOTO)

Objavljeno: 28.05.24 u 22:55

Lesor je bio iks faktor u trijumfu njegovog tima

Košarkaši Panatinaikosa su postali novi šampioni Evrope nakon što su pre dve večeri savladali branioca trofeja, madridski Real, rezultatom 95:80 u finalu odigranom u Berlinu. Ovo je sedma evropska titula u istoriji atinskog kluba, a velika zasluga za ovaj uspeh pripada bivšim košarkašima Partizana, Matijasu Lesoru i Joanisu Papapetru.

Centar Matijas Lesor i krilni igrač Joanis Papapetru, koji su prošle sezone nosili dres Partizana, bili su ključni igrači u pohodu Panatinaikosa na vrh Evrope. Prošle godine, dok su igrali za Partizan, bili su nadomak final-foura, ali su ove godine uspeli da ostvare taj san sa atinskim “zelenima“.

Partizan je na društvenoj mreži „X“ čestitao Panatinaikosu na osvojenoj tituli, uz posebne čestitke bivšim igračima Lesoru i Papapetruu. Lesor je brzo odgovorio na ovu čestitku kratkom, ali emotivnom porukom: „Porodica“.

Ovaj uspeh dodatno je istakao rad trenera Ergina Atamana, koji je uspeo da stvori pobedničku atmosferu i da izvuče maksimum iz svojih igrača. Lesor i Papapetru su svojim doprinosom pokazali koliko je važna uloga bivših igrača Partizana u evropskoj košarci.

Ovo je još jedan dokaz da Partizan, iako možda nije uspeo da se domogne evropskog trona, ostavlja dubok trag u košarkaškom svetu, proizvodeći vrhunske igrače koji nastavljaju da osvajaju najveće trofeje na drugim mestima. Panatinaikos će slaviti ovu titulu kao jedan od najvećih uspeha u svojoj bogatoj istoriji, a Lesor i Papapetru će zauvek biti upisani zlatnim slovima kao heroji ovog poduhvata.

11
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter