0
Domaći fudbal

Zoe Kilian Bevis, Besim Serbecic, celebrate during the Kup Srbije season 2023/2024 quarter finals match between Radnicki 1923 v Novi Pazar at stadium Cika Daca on April 11, 2024 in Kragujevac, Serbia. (Photo by Dragan Karadarevic/Starsport.rs ©)

GDE ĆE IGRATI ČETA FEĐE DUDIĆA? Radnički ostaje bez Čika Dače, postoje tri opcije kao zamena!

Objavljeno: 28.05.24 u 19:45

Radnički neće igrati u Kragujevcu, to je za sada jedino jasno

Radnički iz Kragujevca ostvario je dugo iščekivani san plasiravši se u evropska takmičenja, što je istorijski uspeh za tim iz Šumadije pod vođstvom trenera Feđe Dudića. Međutim, to nije jedina vest koja uzbuđuje navijače Radničkog. Kao što je najavljeno još u maju, Radnički će uskoro dobiti novi stadion.

Izgradnja novog stadiona, koji će nositi ime „Čika Dača“ i imati kapacitet od 12.000 mesta, trebalo bi da počne krajem ovog leta ili početkom jeseni, a planirano je da bude završen do 2027. godine. Iako je reč o značajnom projektu, čelnici kluba se suočavaju s izazovom pronalaska privremenog doma za ekipu dok radovi budu trajali.

Trenutno je poznato da će Radnički svoje evropske utakmice igrati u Leskovcu, jer stadion Metalca ne ispunjava sve evropske standarde. Međutim, još nije odlučeno gde će klub igrati mečeve Superlige tokom izgradnje novog stadiona.

Sportski direktor Slavko Perović je u izjavi za Mozzart Sport rekao da postoje tri potencijalne opcije.

Obzirom da smo se odlučili da Evropu igramo u Leskovcu, pošto stadion Metalca ne podržava sve evropske standarde, jedna od tri pomenute opcije je da se i prvenstvo potencijalno igra u Leskovcu. To je daleko od konačne odluke. Bio bi to veliki trošak za nas. Ljudi koji se bavi kalkulacijama na čelu sa generalnim direktorom bave se kalkulacijama kako bi videli koja je od tri varijante najpristupačnija – kaže Slavko Perović.

Pored opcije igranja u Leskovcu, razmatra se i mogućnost da Radnički nastavi igranje na starom stadionu Čika Dača dok ne počne izgradnja novog. Postoji i ideja o korišćenju stadiona u Milanovcu, a nedavno je oživela i opcija rekonstrukcije sportskog centra u Badnjevcu.

Jedna varijanta je da se igra u Leskovcu, druga opcija je da se i dalje igra na Čika Dači dok ne bude krenula izgradanja novog stadiona. Ne znamo tačan datum kada će izgradnja krenuti. Pominje se kao opcija i Milanovac, pre nekoliko dana je vaskrsla ideja o Badnjevcu i rekonstrukciji tamošnjeg sportskog centra.

Navijači Radničkog s nestrpljenjem iščekuju konačnu odluku, dok klub nastavlja pripreme za predstojeće evropske i domaće izazove. U međuvremenu, entuzijazam i podrška zajednice su na visokom nivou, a izgradnja novog stadiona predstavlja svetlu budućnost za kragujevački fudbal.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter