0
Auto Moto

FOTO: Maša Gulan

SVAŠTA SU NAUČILI: Deca u Pančevu uživala na Borkovićevom štandu na Sajmu sporta! (FOTO)

Objavljeno: 27.05.24 u 18:12

Danas je u sklopu manifestacije Evropska nedelja sporta u Pančevu održan Sajam sporta pod nazivom „Sajam sporta u gradu sporta“.

Ova manifestacija je okupila veliki broj posetilaca, a posebnu pažnju je privukao štand najboljeg srpskog i Balkanskog automobiliste svih vremena, Dušana Borkovića, Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Pančeva.

FOTO: Maša Gulan

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde, u svom rodnom gradu Pančevu, i što imam priliku da učestvujem na ovom sjajno organizovanom Sajmu sporta. Pančevo se zaista razvija i napreduje iz godine u godinu, i ponosan sam što mogu da kažem da sam Pančevac. Posebno me raduje entuzijazam stotine dece koja su danas bila sa nama, učestvovala u sportskim aktivnostima i učila o bezbednosti u saobraćaju. U ovom sjajnom društvu sam napunio baterije za sledeću trku u FIA TCR Svetskom prvenstvu koja će biti u Americi 8. juna”, izjavio je naš šampion, Dušan Borković.

FOTO: Maša Gulan

Na ovom štandu, mališani su imali priliku da se igraju na simulatoru trkačke vožnje, što je izazvalo veliko oduševljenje među najmlađima. Štand Dušana Borkovića posetili su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova , predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i Policija Pančeva. Ovi zvaničnici su mališanima prenosili važna znanja o bezbednosti u saobraćaju, uz posebno isticanje da ulica nije trkačka staza.

FOTO: Maša Gulan

„Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala je druženje sa Pažljivkom kako bi deca kroz igru učila o bezbednosti u saobraćaju. Cilj je veća bezbednost dece, da se osamostale u saobraćaju i da budu bezbedna na putu od škole do kuće. Agencija, uz podršku lokalnih samouprava i nadležnih organizacija, teži da ostvari Viziju 0 bez poginule dece do 2030.godine, kroz razne preventivno – edukativne kampanje, što će se nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je direktor Agencije za Bezbednost Saobraćaja Republike Srbije, Branko Stamatović.

Ovaj događaj je pokazao koliko je važno edukovati najmlađe o pravilima bezbednosti u saobraćaju, ali i promovisati sport i zdrav način života.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter