0
Evroliga
KK Real Madrid

FOTO: @RMBaloncesto/X

REAL HOĆE OSVETU: Madriđani pokrenuli rekonstrukciju tima, spremaju se dva nova potpisa!

Objavljeno: 27.05.24 u 10:34

Real će pokušati da se vrati na tron

Košarkaši Real Madrida su prethodne večeri izgubili titulu prvaka Evrolige nakon poraza od Panatinaikosa, ali nisu gubili vreme i odmah su krenuli sa radom na rekonstrukciji svog tima za narednu sezonu.

Već godinama, Real Madrid se suočava sa izazovom „izlaznih generacija“ i igrača koji su pred penzijom, zbog čega je potrebno podmladiti ekipu. Proces su započeli dovođenjem Džanana Muse kao novog lidera tima, dok su poziciju plejmejkera ojačali povratkom Fakunda Kampaca.

Prema najnovijim informacijama koje prenosi „Eurohoops“, Real Madrid je izrazio veliko interesovanje za španskog reprezentativca Usmana Garubu. Garuba, koji je ove sezone igrao u NBA ligi, više puta je naglasio da ne želi parcijalnu ulogu u timu. Njegova želja za povratkom u Evroligu mogla bi se ostvariti, a Real Madrid ga čeka raširenih ruku, jer bi mogao značajno doprineti na pozicijama krilnog centra i centra.

Pored Garube, Real Madrid planira da dovede i Ksejvijera Ratan-Mejesa, kanadskog plejmejkera koji je prethodne godine nastupao za Jenisej. Prema informacijama „Basket News“ portala, Ratan-Mejes je prosečno beležio 25.4 poena, 4.2 skoka i 4.5 asistencija po utakmici u VTB ligi, što ga čini izuzetno vrednim pojačanjem za madridski tim.

Ova dva pojačanja, zajedno sa već prisutnim talentima, trebala bi da dodatno smanje prosečnu starost tima i obezbede Real Madridu konkurentnost u narednim sezonama, kako na domaćem, tako i na evropskom nivou.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter