0
Košarka
Dalas Maveriks

FOTO: Twitter/@dallasmavs

JOKIĆEVIM DŽELATIMA SE SMEŠI METLA: Dončić i Dalas treći put u nizu pregazili Minesotu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.24 u 08:11

Dalas igra sjajno ovu seriju

Luka Dončić i Kajri Irving su ponovo briljirali, vodeći Dalas Maverikse do pobede nad Minesota Timbervulvsima rezultatom 116:107 u trećem meču finala Zapadne konferencije. Ova pobeda stavlja Maverikse na prag prvog NBA finala još od 2011. godine, jer sada vode u seriji sa 3:0.

Oba igrača su zabeležila po 33 poena, dok je Dončić imao i sedam skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti. Maveriksi su u poslednjoj četvrtini napravili ključnu seriju 14:3, a Irving je na 1:07 do kraja utakmice pogodio presudnu trojku iz ćoška, što je u suštini zaključilo meč.

Ipak, Dalas je možda izgubio centra Derika Lajvlija za sledeći meč, jer je u drugoj četvrtini dobio slučajan udarac kolenom u glavu od strane Karl-Entonija Taunsa, nakon čega nije mogao da nastavi igru. Pre povrede, Lajvli je imao moćno zakucavanje preko Rudija Gobera i ukupno je postigao šest poena uz tri skoka.

Maveriksi su na poluvremenu vodili sa 60:52, ali se Minesota vratila u igru zahvaljujući seriji 13:3 koju je predvodio Entoni Edvards. Edvards je zabeležio 26 poena, devet skokova i devet asistencija, uključujući jedno impresivno zakucavanje preko Gaforda. Međutim, to nije bilo dovoljno da se zaustavi nalet Dalasa.

Pored Dončića i Irvinga, značajan doprinos dao je Pi Džej Vošington sa 16 poena i 11 skokova, dok je Derik Džons dodao 11 poena. Kod Minesote, pored Edvardsa, istakli su se Majk Konli sa 16 poena, Džejden Mekdanijels sa 15, Karl-Entoni Tauns sa 14 poena i 11 skokova, te Naz Rid sa 14 poena.

Dalas sada ima priliku da u sledećem meču „pomete“ Timbervulvse i obezbedi plasman u veliko NBA finale. Sledeći meč se igra za dva dana, a navijači Maveriksa se nadaju da će njihovi ljubimci uspeti da završe posao i vrate se na veliku scenu NBA lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter