1
Domaći fudbal
FK Partizan

from left Ghayas Zahid, Matheus Bonifacio Saldanha, Matheus Bonifacio Saldanha, during the Serbia Cup Kup Srbije season 2023/2024 match between Jedinstvo Ub and FK Partizan at stadium Dragan Dzajic Ub on November 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GOTOVO JE: Mateuš Saldanja napustio Partizan i potpisao za novi klub!

Objavljeno: 27.05.24 u 15:02

Najave su se obistinile i Saldanja će napustiti Humsku

Sjajni napadač Partizana, Mateuš Saldanja, nakon izvanredne sezone napušta Humsku i seli se u turski Fenerbahče, prenosi „Sport Klub“. Iako su čelnici Partizana prethodnih dana izjavljivali da će Brazilac moći da ode iz kluba samo ukoliko budu ispoštovani finansijski zahtevi, ispostavilo se da će Partizan morati da se zadovolji obeštećenjem od deset miliona evra.

Albert Nađ, šef stručnog štaba Partizana, potvrdio je na kraju sezone da će doći do značajnih promena u timu, uključujući i odlazak Saldanje.

Saldanja će sigurno napustiti klub, ozbiljan je potencijal i na njegov odlazak ne možemo da utičemo – rekao je Nađ.

Tokom zimskog prelaznog roka, Partizan je odbio ponudu Fenerbahčea od deset miliona evra za Saldanju, naglašavajući njegovu važnost u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom. Međutim, posle povrede zadobijene u drugom večitom derbiju i loših rezultata u nastavku sezone, njegova cena nije porasla.

Partizan je na kraju sezone jedva zadržao drugo mesto na tabeli, osiguravši plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali se suočio sa ozbiljnim finansijskim problemima i dugovanjima prema igračima. Stoga, obeštećenje od deset miliona evra za Saldanju došlo je kao olakšanje za klub.

Saldanja je već potpisao višegodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, gde će zarađivati oko tri miliona evra po sezoni. Ironično, moguće je da će se Partizan i Fenerbahče susresti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, te bi Saldanja mogao debitovati za svoj novi klub upravo protiv Partizana.

Ovaj transfer označava kraj jedne ere za Partizan i početak nove faze u karijeri talentovanog Brazilca, koji će svoju sreću potražiti u Turskoj.

39
9

1 Komentara

  1. da je zvezda zaista za nekog igrača dobila 10 miliona !!! Uvek zenit, šeik i prijatelj, Spartak, lažna firma. .. Se

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter