0
Košarka

FOTO: X/ @KKMegaBasket

CRNO-BELI PROKOCKALI PREDNOST: Mega odličnim drugim poluvremenom zakazala majstoricu!

Objavljeno: 27.05.24 u 22:09

Mega je savladala Partizan

Košarkaši Mege savladali su Partizan, rezultatom 92:88. Partizan je vodio većim delom prvog poluvremena, ali je Mega u drugom podigla nivo igre i iznenadila crno-bele. Majstorica se igra 30.maja u Areni. 

Najefikasniji u redovima Mege bili su Jović sa 14, kao i Filips sa 13. U Partizanu, najbolji su bili Smit sa 17, kao i Ponitka sa 12.

1. četvrtina: 18:28

Partizan je dobro otvorio utakmicama šutem za tri poena, Jelavić je posle skoka u napadu upisao prve poene za ekipu Mege. Partizan u prvih par minuta dolazi do 9:2 uz veoma dobru timsku odbranu. Ilijasoglu je brzo ušao u probleme sa faulovima je te otišao na klupu. Ponitka posle prvih poena Partizana, kasnije krade loptu i zakucava za 11:2 Partizana. Prve minute posle dužeg vremena u Partizanu upisuje Ognjen Jaramaz. Ponitka se istakao kao najbolji pojedinac prvog dela prve četvrtine. U nastavku Mega se muči sa linije penala, a u Partizanu Kaboklo dominira u reketu. Mega gubi nekoliko lopti te daje šansu Partizanu da ode na maksimalnih +8. Sa klupe se za Megu ističe mladi Bogoljub Marković. Posle teškog šuta Pantera, Partizan ide na dvocifrenu prednost. Posle pogođenih bacanja Filipsa završila se prva četvrina. Najefikasniji u Partizanu Ponitka sa 8, u Megi Petrovic sa 5.

2.četvrtina: 23:19

Druga četvrtina je počela kucanjem Markovića, pa trojkom Avramovića. Mini seriju Mege, Željko Obradović je presekao tajm-autom. Iz pauze Uroš Trifunović je presekao seriju Mege i vratio Partizan na dvocifrenu prednost. Panter je napravio treći faul sredinom druge četvrtine, te ga je Željko Obradović poslao na klupu. Smit pogađa pretežak šut, te vraća Partizan na +9. Tihi junaka Partizana zadnjih par meseci, Džejlin Smit, najviše muči ekipu Mege u drugoj četvrtini. Mega spušta na -5 polaganjem Filipsa, ali je brzom trojkom Smita Partizan ponovo pobegao na +8. Posle pogađoenih bacanja Anđušića, Partizan je vratio dvocfirenu prednost. U ekipi mege Đurišić i Malovec prave svoje treće faulove. Posle greške u koracima Smita, Mega trojkom Milijaševića spušta na –5. Kaboklo atraktivnim kucanjem šalje Partizan na +8. Poluvreme se završava polaganjem Petrovića. Najefikasniji u Partizanu je Kaboklo kao i Smit sa 8, dok u Megi najviše se istakao Mihailo Petrović sa 7.

 

3.četvrtina: 26:15

Mega sa linije penala prilazi na -5. Kaboklo odilično igra, 10 poena, 5 zakucavanja. Partizan posle malo više od dva minuta pravi treći timski faul. Košem Đurišića Mega prilazi na -2. Prvo vođstvo Mege, trojku je pogodio Filips, tajm-auto zove Željko Obradović. Kaboklo pogađa 2+1 i tako vraća prednost Partizanu. Veliki problem za Megu, Nikola Đurišić je napravio četvrti faul. Sredinom četvrtine Partizan održava prednost ali ne može da ostvari neku zapaženu razliku. Posle Đurišića, i Jović je napravio četvrti faul. Posle dužeg vremena na parket se vratio Kevin Panter. Posle penala Maloveca, Mega ide na najvećih +2, još problema za Megu, Malovec pravi četvrti faul. Dobio je i tehinčku grešku Timotej Malovec i zbog toga ranije završava utakmicu. Posle penala Miljaševića Mega stiže na maksimalnih +3. Imala je Mega šansu da ode i na dva poseda prenodsti, ali je Panter prelepim pogotkom vratio Partizan na -1. Košem Ilijasoglua, Mega ide na +5. Mega sa maksimalnih +5 zatvara treću četvrtinu. U Megi najefikasniji je Filips sa 11, dok se u Partizanu najviše istakao Kaboklo sa 13.

4.četvrtina:  

Trojkom Ilajsoglua, Mega ide na +8. Kaboklo vuče Partizan, lepim pogotkom za 2+1 vraća Partizan na -5. Na drugoj strani, Jelavić, vraća 2+1. Mega se celu utakmicu muči sa faulovima, te su sada za devedeset sekundi ispunili bonus. Partizan prilazi na -6, te Marko Barać zove tajm-aut. Trojkom iz tajm-auta, Milijašević vodi Megu na maksimalnih +9. Kakvo veče Milijaševića! Nova njegova trojka koja ih vodi na dvocifrenu prednost. Partizan je stegao odbranu, imao je Anđušić šut za -6, ali je promašio. Košem Kabokla, Partizan je prišao na -7, tajm-aut za Megu. Ponitka je smanjio na -5, i pored toga Partizan je pred porazom. Petu ličnu je napravio i Ilijasoglu, Anđušić  sa penala vraća Partizan na -3. Partizan je imao šut za izjednačenje, ali su Avramović i Anđušić promašili svoje šuteve za tri. Filips sa penala vodi Megu na +5, tri sekunde pred kraj Smit pogađa za tri i ostavlja Partizan u životu. Kucanjem, Filip Jović stavlja tačku na meč.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter