0
ATP
Laslo Đere

FOTO: STARSPORT

BOLAN PORAZ ZA ĐEREA: Srpski teniser poražen posle pet setova na Rolan Garosu!

Objavljeno: 27.05.24 u 08:34

Đere nije uspeo da slomi rivala

Srbija je ostala bez jednog predstavnika na Rolan Garosu nakon što je Laslo Đere posle pet sati intenzivne borbe izgubio od nemačkog tenisera Danijela Altmajera sa 2:3 u setovima (5:7, 4:6, 7:6, 7:5, 6:7). Meč je završen u jedan sat posle ponoći, u dubokoj noći na terenima Pariza.

Đere je bio u gotovo bezizlaznoj situaciji, gubeći sa 0:2 u setovima i 4:5 u gemovima, te je mogao biti poražen već u tri seta. U prva dva seta Đere nije uspevao da pronađe pravi ritam, ali je u trećem setu, kada više nije imao šta da izgubi, počeo da pogađa udarce i izborio tajbrejk. U tom napetom tajbrejku, uspeo je da iskoristi četvrtu set loptu, dok Altmajer nije imao nijednu meč loptu.

Četvrti set je takođe bio izuzetno napet. Đere je brzo načinio brejk, ali je Altmajer uzvratio. U desetom gemu Nemac je imao svoju prvu meč loptu, koju je Đere spasio, a zatim preokrenuo situaciju, osvojivši set sa nulom na servis protivnika, izjednačivši rezultat na 2:2 u setovima.

U petom setu, Đere je napravio brejk za vođstvo od 3:2, ali je odmah dozvolio Altmajeru da se vrati u meč. Drama je kulminirala u desetom gemu, kada je Nemac ponovo imao meč loptu, koju je Đere uspeo da spasi. Kasnije, Đere je uveo meč u supertajbrejk, gde je poveo sa 3:1, ali je Altmajer preokrenuo sa tri uzastopna minibrejka i poveo sa 8:4. To je bilo previše za Đerea, te je na kraju Altmajer slavio.

Teren broj 4 bio je prepun navijača koji su svedočili ovoj uzbudljivoj završnici, a Altmajera sada čeka teži izazov u drugom kolu, gde će se sastati sa pobednikom meča između Stefanosa Cicipasa i Martona Fučoviča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter