0
Domaći fudbal

goalkeeper Aleksandar Jovanovic (L) and Uros Spajic (R) during the derby derbi veciti Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 24, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VEČITI OPET U KLINČU: Crvena zvezda i Partizan se otimaju za igrača koji je igrao protiv Srbije! (FOTO)

Objavljeno: 26.05.24 u 16:08

Videćemo da li će na kraju stići u Beograd

Superliga Srbije ponovo je postala poprište žestoke borbe između najvećih srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana, koji su ovog leta fokusirani na dovođenje gruzijskog fudbalera Giorgija Arabidzea. Prema rečima predsednika fudbalskog kluba Torpedo iz Kutaisija, Arabidze je postao meta ne samo srpskih rivala, već i klubova iz Holandije i Južne Koreje.

Arabidze, ofanzivni vezni igrač koji može igrati i kao desno krilo, započeo je svoju karijeru u Lokomotivi iz Tbilisija. Svoj talenat brzo je dokazao prelaskom u Šahtjor iz Donjecka, gde je proveo tri godine. Nakon toga igrao je za Nacionalu u Portugalu, a bio je i na pozajmicama u turskom Adanasporu, Rotovu iz Volgograda i Samtrediji u Gruziji. U januaru 2022. godine potpisao je ugovor sa Torpedom iz Kutaisija, gde je trenutno jedan od ključnih igrača.

Ove sezone Arabidze je briljirao u dresu Torpeda. Na 12 prvenstvenih mečeva postigao je pet golova i zabeležio pet asistencija, dok je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu bio ključan igrač sa dve asistencije protiv Sarajeva i dva gola protiv Aktobea. Njegove impresivne partije dovele su do toga da postane kapiten tima, a klub iz Kutaisija sada vidi leto 2024. godine kao idealnu priliku da zaradi od njegove prodaje.

Interesovanje za 26-godišnjeg gruzijskog reprezentativca moglo bi dodatno podići njegovu cenu, posebno s obzirom na to da mu ugovor sa Torpedom ističe tek krajem 2025. godine. Arabidze je dosad zabeležio četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Gruzije, debitovavši protiv Srbije tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Podsećamo, Crvena zvezda je već pokazala interesovanje za još jednog gruzijskog igrača, Otara Kiteišvilija, koji će verovatno nastupiti na Evropskom prvenstvu. Takođe, Crvena zvezda je imala uspeha sa gruzijskim fudbalerima, kao što je bio slučaj sa Iraklijem Azarovim, koji je klubu doneo značajan prihod prelaskom u Šahtjor.

Ostaje da se vidi koji će od beogradskih velikana uspeti da dovede Giorgija Arabidzea u svoje redove i da li će ovaj transfer dodatno pojačati već intenzivno rivalstvo između Crvene zvezde i Partizana.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter