0
Odbojka
odbojkaška reprezentacija Srbije

FOTO: OSSRB

TEŽAK PORAZ SRBIJE: Odbojakši se ozbiljno udaljili od Olimpijskih igara!

Objavljeno: 26.05.24 u 23:55

Srbija će morati bolje u nastavku

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je treći uzastopni poraz u Ligi nacija, izgubivši od Nemačke rezultatom 3:0 (25:21, 25:20, 25:20). Ovaj poraz dolazi nakon što su pružili dobar otpor protiv Brazila, što je povećalo očekivanja za duel sa Nemačkom.

Srbija, koja je na papiru bila favorit, nije uspela da se suprotstavi dominantnoj igri Nemaca. Tokom celog meča, srpski tim nije uspeo da pronađe ritam i adekvatno odgovori na igru protivnika, što je rezultiralo ubedljivim porazom.

Ovaj neuspeh doveo je Srbiju na 13. mesto u Ligi nacija, ali još važnije, negativno je uticao na njihovu poziciju na svetskoj rang listi. Zbog ovog poraza, Srbiju je pretekla Kuba, koja se sada nalazi na 9. mestu – poslednjem koje vodi na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je trenutno na 10. mestu, što dodatno otežava njihov put ka kvalifikaciji za najveću sportsku smotru. Pad na rang listi smanjuje šanse „Plave čete“ za plasman na Olimpijske igre, jer će im dodatno opasti broj bodova potrebnih za kvalifikaciju.

Pred Srbijom su sada veliki izazovi, jer moraju da pronađu način da se vrate na pobednički put i povećaju svoje šanse za odlazak u Pariz.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter