0
Fudbal
Dušan Tadić, Fenerbahče

FOTO: X/@Fenerbahce

TADIĆ OSTAO BEZ PEHARA: Kapiten Srbije dao gol za Fener, ali je turski velikan ipak ostao bez titule! (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.24 u 22:55

Trofej ide u drugi deo Istanbula

Srpski fudbaler Dušan Tadić postigao je gol u ubedljivoj pobedi Fenerbahčea nad Istanbulsporom od 6:0 u poslednjem kolu turskog prvenstva. Ipak, ova pobeda nije bila dovoljna za osvajanje titule, jer je Fenerbahče ostao tri boda iza Galatasaraja.

Fenerbahče je uoči poslednjeg kola imao nadu da će gradskom rivalu, Galatasaraju, kiksnuti u svom meču. Žuto-plavi su rutinski odradili svoj deo posla i demolirali Istanbulspor na svom terenu.

Tadić je postigao treći pogodak u 35. minutu, nakon asistencije Durusuna, i asistirao je Osaji-Samjuelu za četvrti gol. Pored njih, strelci za Fener bili su Edin Džeko iz penala u osmom minutu, Simanski u 15, Durusun u 76. i King u 78. minutu.

Tadić je završio sezonu sa 10 golova i 14 asistencija u dresu Fenerbahčea. Uprkos ovim impresivnim statistikama, Fenerbahče se uzalud nadao povoljnim vestima iz Konje, gde je Galatasaraj rutinski savladao domaćina sa 3:1.

Galatasaraju je bio dovoljan i bod za odbranu titule, ali su oni osigurali pobedu golovima Maura Ikardija u 29. i 51. minutu i Berkana Kutlua u 53. minutu. Domaća ekipa iz Konje je postigla počasni gol preko Luka Pripa u 78. minutu.

Galatasaraj je tako završio sezonu sa impresivnih 102 osvojena boda, dok je Fenerbahče ostao na 99 bodova, zauzevši drugo mesto u turskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter