1
Fudbal
kadetska fudbalska reprezentacija Srbije

FOTO: FSS

ORLIĆI TRI PUTA VODILI, PA IZGUBILI: Srbija u završnici preokretom poražena od Češke i ispustila prvo mesto!

Objavljeno: 26.05.24 u 21:42

Srbija će sa drugo mesta u drugu fazu

Kadetska reprezentacija Srbije doživela je svoj prvi poraz na Evropskom prvenstvu, nakon dve uzastopne pobede nad Ukrajinom i domaćinom Kiprom. Večeras su izabranici selektora Jovana Damjanovića odmerili snage sa selekcijom Češke i, uprkos tri puta stečenom vođstvu, izgubili rezultatom 4:3.

Ovaj poraz znači da Češka završava grupnu fazu kao prvoplasirana ekipa i u četvrtfinalu će se suočiti sa Danskom, drugoplasiranom ekipom iz Grupe B. Srbija, kao drugoplasirana u Grupi A, će za protivnika u četvrtfinalu imati pobednika Grupe B, selekciju Austrije.

Utakmica je počela veoma dinamično, sa obe strane. Srbija je povela već u sedmom minutu golom Vasilija Kostova, ali su Česi ekspresno uzvratili golom Kolarika samo minut kasnije.

Novi gol za „orliće“ postigao je Bogdan Kostić, na asistenciju Premovića, donoseći Srbiji vođstvo od 2:1. Taj rezultat je ostao na snazi do sredine drugog poluvremena kada su Česi iznudili jedanaesterac, a Belzik je bio precizan sa bele tačke u 64. minutu, izjednačivši na 2:2.

Mihajlo Cvetković je u 72. minutu ponovo doneo vođstvo Srbiji sa 3:2, ali ni ta prednost nije bila dugog veka. U 88. minutu, Belzik je svojim drugim golom ponovo anulirao prednost Srbije, postavivši rezultat na 3:3.

U dramatičnoj završnici, u nadoknadi vremena, Kolišek je na asistenciju sjajnog Belzika savladao Čarapića i postavio konačnih 4:3 za Češku, čime je Češka osigurala prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Srbija će sada morati da se pripremi za teški duel sa Austrijom u četvrtfinalu, dok će Česi nastaviti takmičenje protiv Danske. Selektor Damjanović će morati brzo da podigne moral ekipe i pripremi je za naredni izazov.

Standings provided by Sofascore
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter