1
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

NOVI MILIONSKI TRANSFER NA MARAKANI? Bundesligaš zagrizao za Zvezdinog klinca!

Objavljeno: 26.05.24 u 13:24

Talentovani prvotimac Crvene zvezde na radaru Sankt Paulija

Nakon 13 dugih sezona, fudbalski klub Sankt Pauli se konačno vratio u Bundesligu. Iako je povratak u elitno nemačko takmičenje izazvao oduševljenje među navijačima, klub iz Hamburga je ubrzo nakon promocije saopštio neprijatnu vest – njihov najbolji igrač i strelac, ofanzivni vezista Marsel Hartel, neće produžiti ugovor. Hartel napušta Milerntor stadion kao slobodan igrač, što predstavlja veliki udarac za tim.

Uprkos ovom gubitku, u Sankt Pauliju veruju da će naredne sezone moći ravnopravno da se nose sa bundesligašima. Međutim, svesni su da im je neophodna pojačanja u svim linijama tima, kako bi mogli da odgovore na znatno veće izazove koje Bundesliga donosi. Fokus im je pre svega na mladim igračima, koji bi klubu mogli da donesu višestruke benefite u budućnosti.

Sportski sektor Sankt Paulija je već intenzivno krenuo sa analizom tržišta, a među igračima koji se nalaze na njihovom radaru je i napadač Crvene zvezde Uroš Sremčević. Prema lokalnom portalu NDR iz Hamburga, klub je zadovoljan sa startnim napadačem Johanesom Egeštajnom i veruje da on može da odgovori zahtevima Bundeslige, uprkos tome što bivši mladi reprezentativac Nemačke nije bio preterano efikasan ove sezone. Egeštajn je postigao devet golova u Cvajti, a ukupno 11 u svim takmičenjima.

Uros Sremcevic
Uros Sremcevic Crvena Zvezda – Vozdovac, Superliga Srbije 10.2.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

 

Ipak, Egeštajnu je neophodna alternativa, s obzirom na to da je on više lažna devetka nego klasičan špic. Zbog toga Sankt Pauli traži napadača drugačijeg profila. Osim Sremčevića, klub razmatra i opcije kao što su Nik Prelec iz Tirola i Albin Ramani iz Rapida iz Bukurešta.

Uroš Sremčević je zimus stigao u Crvenu zvezdu za obeštećenje od 2.000.000 evra, nakon što su za njega interesovanje pokazali Siti grupa, Olimpijakos, Anderleht i još nekoliko evropskih klubova. Privikavanje na crveno-beli dres nije bilo lako, što pokazuje i činjenica da je rođeni Kragujevčanin na devet nastupa za srpskog šampiona postigao dva gola, oba protiv Napretka u Kruševcu. Na sinoćnoj proslavi protiv Čukaričkog, Sremčević je na terenu proveo sat vremena, ali nije uspeo da postigne gol.

Pred mladim igračem koji je pre mesec dana postao punoletan je dovoljno vremena da potvrdi velika očekivanja, pa se Crvena zvezda sasvim sigurno neće olako odreći njegovih usluga, posebno što su u zimskom prelaznom roku uložili ogromne napore da ga dovedu. Što se tiče Sankt Paulija, trenutno nema konkretnih informacija o daljim koracima, pa ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati u narednim danima. Naravno, u odlučivanju će ključnu reč imati Crvena zvezda i supertalentovani napadač.

3
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter