0
Evroliga
Miodrag Miško Ražnatović

Kosarka Beobasket 20 godina Miodrag Misko Raznatovic owner of Beobasket agency Beograd, 28.06.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

MIŠKO RAŽNATOVIĆ BRUTALNO ISKREN: „Brine me košarka u Evropi!“

Objavljeno: 26.05.24 u 17:44

Ražnatović je govorio o stanju u evropskoj košarci

Jedan od najuspešnijih košarkaških menadžera na svetu, Miško Ražnatović, izneo je svoje mišljenje o budućnosti evropske košarke u intervjuu za španski portal „Relevo“. Ražnatović, poznat po svojoj strasti prema evropskoj košarci, istakao je nekoliko ključnih izazova sa kojima se suočava ovaj sport na našem kontinentu.

Zaljubljen sam u evropsku košarku. To je posao kojim se bavim, volim Evroligu, ali mislim da evropska košarka nema svetlu budućnost. NBA će ekonomski postajati sve jača, broj dvosmernih ugovora se povećava, a Evropa će imati sve manje kvalitetnih igrača iz Sjedinjenih Država – rekao je Ražnatović.

Jedan od glavnih problema, prema njegovim rečima, jeste nedostatak prilika za mlade igrače u evropskim timovima, što dovodi do starenja liga i odliva najboljih talenata u NBA.

Evropski timovi ne daju prilike mladim igračima, a lige stare. Nemamo novi talenat jer najbolji mladi igrači idu u NBA. Takođe, univerziteti u SAD, koji sada plaćaju igrače, moći će da privuku najbolje talente pre nego što odu u NBA. Zaista ne mogu da kažem ko će biti nova lica Evrolige za tri-četiri godine. Brine me košarka u Evropi – dodao je Ražnatović.

Ražnatović je takođe istakao da evropskoj košarci nedostaju zvezde kalibra kakve je imala u prethodnoj deceniji.

Nema sumnje da je takmičenje uzbudljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kakve je imala: Spanulis, Dijamantidis, Navaro… Voleo bih da grešim, ali sa ovim stvarima nikada nisam – zaključio je Ražnatović.

Njegove reči dolaze u trenutku kada evropska košarka pokušava da pronađe balans između zadržavanja talenata i konkurencije sa finansijski superiornijom NBA ligom, što predstavlja veliki izazov za budućnost ovog sporta na našem kontinentu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter