0
Evropske lige
Leonardo Bonući

FOTO: X/Printscreen

LEGENDA REKLA DOSTA: Slavni fudbaler zvanično završio karijeru! (FOTO)

Objavljeno: 26.05.24 u 21:26

Bonući je ostavio dubok trag na svetski fudbal

Došao je kraj jedne impresivne fudbalske karijere. Leonardo Bonući (37), legendarni italijanski defanzivac, danas je odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Fenerbahčea protiv Istanbula, čime će staviti tačku na svoju bogatu karijeru.

Odluka o povlačenju bila je očekivana, s obzirom na to da je od dolaska u Fenerbahče u januaru ove godine Bonući imao problema sa povredama. S obzirom na godine, bilo je jasno da je vreme da se oprosti od profesionalnog fudbala.

Bonući je započeo karijeru u italijanskom niželigašu Viterbeseu, odakle je prešao u Inter. U milanskom velikanu nije dobio mnogo prilika, pa je ubrzo otišao u Bari. Tamo su njegove igre privukle pažnju i afirmisale ga kao jednog od najboljih defanzivaca u italijanskom fudbalu, što mu je omogućilo prelazak u Juventus, najtrofejniji italijanski klub.

U Juventusu je Bonući proveo najveći deo svoje karijere, osvojivši šest uzastopnih titula u Seriji A od 2012. do 2017. godine. U sezoni 2017/18 napravio je neočekivani transfer u Milan, ali se nakon jedne sezone vratio u Juventus, gde je dodao još dva Skudeta svojoj kolekciji.

Tokom svoje karijere u Juventusu, Bonući je odigrao 502 utakmice i postigao 37 golova, čime je postao jedan od najcenjenijih defanzivaca u istoriji kluba.

Leonardo Bonući će ostati upamćen kao jedan od najboljih italijanskih defanzivaca svoje generacije, a njegova posvećenost, profesionalizam i ljubav prema fudbalu služiće kao inspiracija budućim generacijama fudbalera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter