0
Evropske lige
Pep Gvardiola

Pep Gvardiola (FOTO: Twitter/Manchester City

GRAĐANI U ŠOKU: Pep Gvardiola napušta Mančester siti!

Objavljeno: 26.05.24 u 23:12

Gvardiola je sve iznenadio

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, odlučio je da napusti klub na kraju naredne sezone, kada mu ističe ugovor, prenosi Dejli Mejl. Ova odluka dolazi nakon osam godina uspešnog vođenja tima, tokom kojih je osvojio ukupno 15 trofeja, uključujući i prvi trofej Lige šampiona za Siti.

Gvardiola je u svojoj bogatoj karijeri sa Mančester sitijem transformisao klub u jednu od najdominantnijih ekipa u engleskom i evropskom fudbalu. Međutim, gradski rival Mančester junajted sprečio ga je da osvoji 16. trofej, pobedivši u finalu FA kupa rezultatom 2:1.

Uprava Sitija je želela da pruži Gvardioli više vremena da razmisli o svojoj odluci i možda se predomisli, ali španski strateg je ostao čvrsto pri svom stavu da je vreme za odlazak.

Njegov odlazak će svakako ostaviti veliki uticaj na klub, koji će sada morati da traži novog trenera sposoban da nastavi sa uspešnim vođenjem tima. Spekulacije o njegovom nasljedniku već su počele, a klub će se truditi da pronađe odgovarajuću zamenu za jednog od najuspešnijih trenera u modernom fudbalu.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter