0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

ČELSI IDE STOPAMA JUVENTUSA: Klub sa Stamford bridža odbija da igra Evropu naredne sezone?!

Objavljeno: 26.05.24 u 10:54

Klubu sa Stamford bridža preti kazna UEFA

Čelsi iza sebe ima još jednu neuspešnu sezonu. U Premijer ligi završili su na šestoj poziciji i to zahvaljući sjajnom finišu sezone, jer su u jednom trenutku bili ispod desetog mesta

S obzirom da su završili na šestom mestu, znači da imaju obezbeđen nastup u Ligi konferencija naredne sezone, međutim, kako javljaju britanski mediji posto mogućnost da se to ipak ne desi.

Klubu sa Stamford bridža preti kazna UEFA zbog kršenja FFP, a ona se uglavnom odnosi na izbacivanje iz evro takmičenja dok se ne „ispeglaju“ poslovne knjige. Čelsi bi zato mogao da žrtvuje narednu sezonu i učešće u LK, kako bi predupredio naknadno izbacivanje.

Time bi Englezi postupili na isti način kao Juventus ove sezone. Stara dama je prošlog leta postigla sporazum sa UEFA i odustala od igranja u LK, kako ne bi bila izbačena iz takmičenja naknadno zbog kršenja FFP.

U slučaju da Plavi isto učine, njihovo mesto u LK pripalo bi Njukaslu, sedmoplasiranom timu Premijer lige.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter