0
Evroliga
Dejan Bodiroga

Dejan Bodiroga during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan at Peace And Friendship Stadium on October 19, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

BODIROGA O PROŠIRENJU EVROLIGE: Ima li tu mesta za Crvenu zvezdu i Partizan?

Objavljeno: 26.05.24 u 20:36

Bodiroga se dotakao teme koja najviše zanima večite

Prvi čovek Evrolige, Dejan Bodiroga, najavio je značajne promene u ovom takmičenju koje bi mogle doneti pozitivne vesti za Crvenu zvezdu i Partizan. Uoči finala fajnal-fora Evrolige između Real Madrida i Panatinaikosa, Bodiroga je otkrio planove za budućnost koji uključuju novu strategiju i viziju takmičenja.

Posle ove sezone ćemo doneti jednu odluku da se opredelimo za strategiju, odnosno viziju za naredne sezone. Neke stvari smo zatekli, nasledili, ali mislim da znamo u kom pravcu hoćemo da idemo. Kada to bude rešeno, onda ćemo moći da razmišljamo o licencama na srednji ili duži period – izjavio je Bodiroga za „Sport Klub“.

Jedna od ključnih promena mogla bi biti uvođenje licenci koje će trajati od tri do pet godina, što bi moglo stabilizovati učešće timova poput Crvene zvezde i Partizana u elitnom takmičenju. Trenutno, postoji nesigurnost oko toga da li će titula u ABA ligi automatski doneti plasman u Evroligu, dok se šuška da bi Crvena zvezda i Partizan mogli morati da plate specijalne licence za učešće.

Bodiroga je takođe najavio mogućnost proširenja Evrolige u budućnosti, što bi moglo otvoriti vrata za veći broj timova iz različitih tržišta.

Proširivanje u budućnosti? Mislim da imamo sjajan produkt i vlada veliko interesovanje klubova da igraju Evroligu. Vidimo i na ovom fajnal-foru da ima interesenata za tržište Evrolige, pa nas u budućnosti sigurno čeka proširenje. To je povezano sa ovim što se tiče pravca u kom želimo da idemo – dodao je Bodiroga.

Ugovori vlasnicima „A“ licenci ističu za dve godine, a Bodiroga je najavio da će ti ugovori biti produženi, moguće i na deset ili više godina, što bi omogućilo dugoročnu stabilnost za ove klubove.

Na poslednjem sastanku svi su iskazali stav da žele da nastave dalje, a ono što je važno je da u ovom trenutku postoji jedinstvo posle turbulentnog perioda kroz koji smo prolazili – rekao je Bodiroga, dodajući da se format završnice Evrolige, fajnal-for, neće menjati.

Podsećamo, naredne sezone u Evroligi neće igrati jedan od sledećih pet timova: Crvena zvezda, Partizan, Virtus, Valensija ili Alba. Sigurni učesnici naredne sezone su Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i ASVEL, koji su deoničari i suvlasnici Evrolige.

1
10
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter