0
Evrokupovi
FK Partizan

from left Leonard Owusu, Bibras, Arandjel Stojkovic, Natkho Natcho, Aleksandar Filipovic, goalkeeper Aleksandar Jovanovic, Samed Bazdar, Daniel Castillo, Youngjun Goh during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Napredak Krusevac at stadium FK Partizan (JNA) on March 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ATALANTA ODREDILA SUDBINU PARTIZAN: Crno-beli sada znaju ko su im mogući rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Objavljeno: 26.05.24 u 20:58

Partizan ima dva imena pred sobom

Iz nedelje u nedelju dolazi do promena na listi klubova koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a najnovija dešavanja značajno su uticala na Partizanove potencijalne rivale u 2. kolu kvalifikacija. Ove promene zavise kako od rezultata u domaćim prvenstvima, tako i od završnice evropskih kupova.

Najnoviji obrt dogodio se kada je Atalanta osvojila Ligu Evrope i obezbedila plasman iznad petog mesta u Seriji A, što je uticalo na sastav žreba za narednu sezonu Lige šampiona. Na osnovu ovih promena, Partizan i švajcarski Lugano će biti nepovlašćeni u 2. kolu kvalifikacija, dok će povlašćeni timovi biti Fenerbahče iz Turske i Dinamo iz Kijeva (Ukrajina).

kvalifikacije za Ligu šampiona
FOTO: X/@FootRankings

To znači da će crno-beli imati dva moguća protivnika u žrebu za 2. kolo kvalifikacija – ili vicešampiona Turske ili vicešampiona Ukrajine. Partizan će 18. juna saznati svog protivnika, a utakmice su na programu 23/24. i 30/31. jula.

Pobeda Atalante izbacila je Romu iz Lige šampiona, ali je omogućila Benfiki da se plasira u elitno takmičenje, pa se trijumf crno-plavih u Bergamu danas jednako slavio i u Lisabonu. Ovaj uspeh je dodatno uticao na pomeranje Red Bul Salcburga i Slavije iz Praga iz drugog u treće kolo kvalifikacija, što će timovima omogućiti kasniji početak evropske sezone.

Očekuje se da će žreb za kvalifikacije izazvati veliku pažnju među navijačima i fudbalskim analitičarima, jer će odrediti sudbinu mnogih timova na putu ka Ligi šampiona.

14
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter