0
Domaći fudbal

FOTO: X/ @FKVojvodina1914

VOJVODINA U FOTO-FINIŠU PRESTIGLA RADNIČKI: Lale idu u kvalifkacije za Ligu Evrope!

Objavljeno: 25.05.24 u 21:25

Vojvođani su minimalcem slavili protiv Mladosti

Fudbaleri Vojvodine završili su kao četvrtoplasirana ekipa u Superligi Srbije, nakon što su u poslednjem kolu pobedili Mladost rezultatom 1:0. Ovim trijumfom, uz remi Radničkog 1923 sa Partizanom u Humskoj, Vojvodina je obezbedila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Uroš Nikolić iz slobodnog udarca u 38. minutu. Od početka susreta, Voša je pokazala ofanzivnu igru, a u 17. minutu je golman Mladosti, Stamenković, morao da interveniše nakon snažnog šuta Koraća sa distance.

Voša je nastavila sa napadima, a u 29. minutu Ivanović je imao priliku koju je Stamenković uspeo da zaustavi. Međutim, u 38. minutu, Nikolić je iz slobodnjaka sa 23 metra pogodio rašlje i doveo svoj tim u vođstvo.

U drugom poluvremenu, Mladost je zapretila preko Alempijevića u 48. minutu, ali je Carević sjajno intervenisao. Vojvodina je nastavila sa napadima, ali su pokušaji Radulovića, Petrovića, Ivanovića i Kembela ostali bez rezultata zahvaljujući odličnim intervencijama golmana Mladosti.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, te je Vojvodina sezonu završila sa 61 bodom, koliko ima i Radnički 1923. Zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone, Vojvodina je zauzela četvrto mesto na tabeli i time obezbedila nastup u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter