0
Evropske lige

FOTO: X/ @bayer04fussball

SEZONA IZ SNOVA LEVERKUZENA KRUNISANA TROFEJOM: Džaka za duplu krunu Farmaceuta!

Objavljeno: 25.05.24 u 23:55

Jedini poraz u sezoni su doživeli u finalu Lige Evrope protiv Atalante

Fudbaleri Bajer Leverkuzena osvojili su Kup Nemačke pobedivši ekipu Kajzerslauterna rezultatom 1:0 na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Jedini gol na utakmici postigao je Granit Džaka u 16. minutu, kada je razornim udarcem savladao golmana Krala.

Ovom pobedom, tim pod vođstvom Ćabija Alonsa postao je tek šesti tim u istoriji nemačkog fudbala koji je osvojio duplu krunu.

Iako su farmaceuti poveli već u 16. minutu, utakmica nije bila nimalo laka. Od 44. minuta igrali su sa igračem manje nakon što je Kusunu dobio drugi žuti karton. Uprkos tome, tim Ćabija Alonsa uspeo je da kontroliše igru tokom drugog poluvremena, ne dozvolivši Kajzerslauternu da dođe do izjednačenja. Ekipa iz Bundeslige pokazala je pametnu i disciplinovanu igru čak i sa igračem manje.

Ovo je prvi put da je Bajer Leverkuzenu doneo trofej Kupa od vremena Dragoslava Stepanovića. Na kraju, uspeli su da zadrže prednost stečenu u uvodnim trenucima meča, donoseći još jednu veliku radost svojim navijačima.

Ova sezona svakako je najuspešnija u istoriji Bajer Leverkuzena, obeležena osvojenom duplom krunom i sjajnim rezultatima na svim frontovima

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter