0
Domaći fudbal
FK Partizan - FK Radnički Kragujevac

FOTO: Starsport

PARTIZAN IZBEGAO BRUKU: Radnički namučio crno-bele, Trifunović sprečio poraz u Humskoj!

Objavljeno: 25.05.24 u 19:58

Partizan je zatvorio svoju sezonu u Superligi Srbije

Fudbaleri Partizana su na svom terenu odigrali nerešeno 2:2 protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca u okviru meča poslednjeg 37. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Kragujevčani su tako propustili priliku da osiguraju četvrto mesto na tabeli, koje bi im omogućilo učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i garantovalo najmanje četiri evropska meča, odnosno zaradu od 910.000 evra.

Radnički je imao prednost od 2:0 do 75. minuta, ali nisu uspeli da održe rezultat. Sada im je za četvrto mesto potrebno da Vojvodina kiksa protiv Mladosti, ali vesti iz Novog Sada nisu povoljne za Kragujevčane. Ipak, plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija bio bi istorijski uspeh za tim Feđe Dudića, uprkos današnjem razočaranju.

Partizan je već ranije osigurao drugo mesto i učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, te je ovaj meč bio manje značajan za njih u takmičarskom smislu.

Utakmica, koja se igrala pred sablasno praznim tribinama, počela je velikom šansom domaćih, ali Goh nije uspeo da pogodi mrežu, što je Radnički kaznio već u četvrtom minutu. Ubrzana tranzicija Kragujevčana rezultirala je golom Vidosavljevića na asistenciju Bevisa, za rano vođstvo od 1:0.

Albert Nađ je u desetom minutu morao da napravi prvu izmenu zbog povrede Goha, uvodeći Jankovića. Uprkos otvorenoj igri oba tima, Radnički je bio opasniji, sa nekoliko šansi Bevisa i spektakularnom odbranom Aleksandra Jovanovića.

Milan Aleksić, bivši igrač Partizana, krunisao je odličnu partiju drugim golom u 71. minutu, dovodeći Radnički do prednosti od 2:0. Ipak, Partizan se nije predavao. Nikolić je smanjio na 1:2 u 75. minutu, a Natho i Trifunović su sjajnom kombinacijom izjednačili na 2:2 u 82. minutu.

Uprkos velikom naporu Radničkog, nisu uspeli da zadrže prednost, čime su prokockali šansu za plasman u Ligu Evrope. Ipak, i učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija predstavlja značajan uspeh za klub.

Današnji meč je pokazao borbenost oba tima, ali i neizvesnost fudbala, gde se situacija može promeniti u samo nekoliko minuta. Navijači i stručni štab Radničkog će sa nestrpljenjem pratiti rezultate iz Novog Sada, nadajući se povoljnom ishodu.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter