0
Evroliga
Matijas Lesor

Matijas Lesor (FOTO: Starsport)

OVO MU NIJE TREBALO PRED FINALE: Matijas Lesor oborio novi negativani rekord Evrolige!

Objavljeno: 25.05.24 u 22:45

Bivši centar Partizana Matijas Lesor oborio je još jedan negativni rekord Evrolige

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se u finale Evrolige nakon što su ubedljivo savladali Fenerbahče rezultatom 73:57. U ovom susretu posebno se istakao Matijas Lesor, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 skokova, dok je sa linije slobodnih bacanja bio precizan pet od deset puta.

Međutim, Lesor je ovim postignućem oborio neslavan rekord Evrolige, postavši prvi igrač u istoriji takmičenja koji je u jednoj sezoni promašio ukupno 100 slobodnih bacanja. Prethodni rekord iznosio je 70 promašaja.

Podsetimo, tokom petog meča protiv Makabija, Lesor je imao veoma loš učinak sa linije slobodnih bacanja, pogodivši samo tri od četrnaest pokušaja, što je procentualno iznosilo svega 21,4 odsto. Tih jedanaest promašenih slobodnih bacanja na jednoj utakmici predstavlja novi negativni rekord takmičenja. Pre Lesora, neslavni rekord je držao trofejni košarkaš Dejan Tomašević, koji je u sezoni 2000/01. na jednom meču promašio devet slobodnih bacanja.

Pored Evrolige, Lesor drži neslavni rekord i u Evrokupu, kada je u meču protiv Turk Telekoma pogodio samo četiri od šesnaest slobodnih bacanja.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter