0
Evroliga
KK Partizan - KK Crvena zvezda

during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

LITVANAC ZABRINUO VEČITE: Ovaj klub će gotovo sigurno dobiti „vajld kard“ ispred Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 25.05.24 u 19:25

Zvezda i Partizan nemaju garantovano mesto u eliti

Crvena zvezda i Partizan nalaze se u neprijatnoj situaciji dok Evroliga ovog leta odlučuje o učesnicima za narednu sezonu. Paulijus Motiejunas, direktor Evrolige, zajedno sa Dejanom Bodirogom, razgovarao je o budućnosti takmičenja i potencijalnim učesnicima, posebno ističući sastanak sa predstavnicima Virtusa iz Bolonje.

Virtus Bolonja je, prema rečima Motiejunasa, u izuzetno dobroj poziciji.

Trebalo bi da gledamo na kratke i duže staze. Kratkoročno moramo da biramo, imamo pet klubova i jedan od njih je Pariz, koji želimo da zadržimo u ligi, ali to je za sada samo za jednu godinu. Posle toga gledamo da podeliko „vajld karte“ na duže staze. Trenutno ne analiziramo mesta i nove suvlasnike. Model sa „vajld kartama“ trenutno je lakše monetizovati i načiniti da nastavimo da rastemo. Tako smo se dogovorili sa klubovima. Sa Virtusom smo imali sastanak, video sam projekat oko arene, neverovatno je šta rade. Odlični ljudi vode klub, stvarno dokazuju da su za nivo Evrolige i zaslužuju šansu da nastave. Govoreći to, tako i ostalih pet klubova koje sam spomenuo zaslužuju – rekao je Motiejunas.

Prema Motiejunasovim rečima, Virtus gotovo ima garantovano mesto u Evroligi, te bi nešto nepredviđeno moralo da se desi da bi se to promenilo. Ovo stavlja Crvenu zvezdu i Partizan u neizvesnu situaciju, jer će njihova sudbina u elitnom takmičenju zavisiti od daljih odluka Evrolige.

Navijači oba beogradska kluba sa nestrpljenjem očekuju zvanične odluke, nadajući se da će se njihovi timovi izboriti za mesto u Evroligi i naredne sezone. Situacija ostaje napeta, a svi pogledi su usmereni ka narednim koracima rukovodstva Evrolige.

1
17

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter