0
Boks

FOTO: BSS

KALEMEGDAN JE CRVENO-BEO: Spektakl braće na beogradskoj tvrđavi!

Objavljeno: 25.05.24 u 18:10

Zvezda i Olimpijakos osvojili Kalemegdan

Kalemegdan – srce Beograda i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks koji je u davnoj istoriji služio da se neprijatelj osmotri i sačeka za borbu, sada je oaza mira, lepote, prijateljstva i druženja koje izumire u današnjici. Vreme je velike borbe za optanak starih vrednosti koje su nas održavale kroz vekove, vreme je da čovek čoveku pruži ruku i da bar na kratko, ali u svakodnevnici razmeni i emociju i problem i dobro u živoj konverzaciji ili kroz neki drugi živi vid interakcije.

FOTO: BSS

Pravi primer novog puta vraćanja kulta prijateljstva, druženja i pozitivnih vibracija između ljudi je boks susret bratskih klubova, srpske “Crvene zvezde” i grčkog “Olimpijakosa”. U drugom po redu Kupu prijateljstva, na beogradskoj tvrđavi, tik uz monumentalni spomenik „Pobednik“ održana je manifestacija plemenite veštine koja je još jednom pokazala zašto nosi taj prefiks i da je njena misija obojena afirmativnim sadržajem.

FOTO: BSS

Spektakl koji su u osam mečeva priredili bokseri Zvezde i Olimpijakosa, u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight, u prelepom ambijentu, u rezultatu koji je na kraju bio nerešen, prijateljski, onakav kakav je i sam naziv ove fantastične manifestacije, ostavio je dubok trag na prvog čoveka Evropske boks konfederacije Joanisa Filipatosa. EUBC i Bokserski savez Srbije jakog su stava da se inicijativa koja je rođena kroz ovaj meč da se od 2025. krene u evropsku boks revoluciju organizacijom evropske boks Lige šampiona u kojoj bi učestvovali najveći klubovi Starog kontinenta.

FOTO: BSS

Organizatori iz BK CZ na čelu sa predsednikom Vladanom Miketićem i direktorom kluba Aleksandrom Nikolićem pobrinuli da događaj bude na svetskom nivou. Svoje oduševljenje nisu krili ni čelnici sportskog društva CZ i FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, Slobodan Govedarica, trener Vladan Milojević i mnogi drugi koji su iz prvih redova pratili ovaj spektakl.

FOTO: BSS

„BK „Crvena zvezda“ i BK „Olimpijakos“ trasirali su pravi put kojim treba da krenu sve boks sile evropskog boksa, a to je put saradnje, zajedničkog razvoja, rada, jer samo na taj način može da se dođe do kvaliteta u ovom sportu koji postoji kroz milenijume na razne načine i koji je na olimpijskoj sceni od prvih Olimpijskih igara koje su ponikle i održane upravo u Grčkoj kolevki najveće smotre svih sportista sveta. Vreme je za lekovite promene, za novitete, koji su zapravo vraćanje u lepu prošlost u kojoj su dominirala druženja i prijateljstvo iz kojih su se rađala samo dobra i to je nešto na čemu ćemo intenzivno raditi“ – rekao je predsednik Evropske boks konfederacije Joanis Filipatos.

FOTO: BSS

Turci su srpski Kalemegdan nazivali i Fićir-bajir što znači „breg za razmišljanje“ koji se i ovaj put pokazao da to istinski i jeste i da rađa ideje koje su budućnost i opstanak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter