0
Košarka
Boriša Simanić

Borisa Simanic Srbija - Juzni Sudan, Svetsko prvenstvo, kosarka 30.8.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

USTAŠKI GENOCID NAD SRBIMA: Boriša Simanić se poklonio 6000 ubijenih nevinih srpskih duša! (FOTO)

Objavljeno: 25.05.24 u 16:43

Simanić je pokazao veliki patriotizam

Danas je u Starom Brodu održana komemoracija u čast nevinim srpskim žrtvama ustaškog genocida iz Drugog svetskog rata. Srpski košarkaš i reprezentativac sa Svetskog prvenstva u Manili, Boriša Simanić, zajedno sa prijateljima posetio je ovo mesto kako bi odao počast stradalima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели perisic_nedeljko.official (@perisic_nedeljko.official)

Simanić je, vidno dirnut, upalio sveće i položio ih u reku Drinu u znak sećanja na žrtve. Ovaj gest dolazi kao podsećanje na strašne događaje iz marta 1942. godine, kada su jedinice genocidne Nezavisne Države Hrvatske, predvođene ustašama iz Crne Legije Jure Francetića, izvršile masakr nad srpskim civilima. U selima Miloševići i Stari Brod, za samo nekoliko dana, na zverski način je ubijeno preko 6.000 Srba, uglavnom žena, dece i staraca.

Boriša Simanić je prošle godine postao heroj nacije tokom Svetskog prvenstva u Manili, kada je u meču protiv Južnog Sudana zadobio ozbiljnu povredu koja je rezultirala gubitkom bubrega. Zahvaljujući brzoj intervenciji lekara srpske reprezentacije, Dragana Radovanovića, i hitnoj operaciji, Simanić je preživeo ovaj incident.

Njegov dolazak u Stari Brod i čin odavanja počasti žrtvama pokazuju da, pored svojih sportskih uspeha, Simanić nije zaboravio ni svoju istoriju i narod.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter