0
Košarka
Miroslav Muta Nikolić

Miroslav Muta Nikolić (FOTO: Starsport)

BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE SVE ŠOKIRAO: Otkrio kako se Muta Nikolić obratio njegovoj majci! (VIDEO)

Objavljeno: 25.05.24 u 17:43

Muta Nikolić je jedan od najposebnijih košarkaških ličnosti sa našeg podneblja

Srpski košarkaš Filip Šepa (33) gostovao je u popularnom podkastu nekadašnjeg centra Mileta Ilića, gde je podelio niz zanimljivih detalja iz svoje profesionalne karijere, uključujući i saradnju sa čuvenim trenerom Mutom Nikolićem. Tokom intervjua, Šepa je evocirao uspomene iz perioda kada je bio deo juniorske reprezentacije Srbije, koju je tada predvodio Nikolić.

Šepa, bivši igrač Crvene zvezde, bio je jedan od ključnih igrača sa velikom minutažom u nacionalnom timu. Njegove impresivne partije redovno su pratili roditelji i njegov tadašnji trener Siniša Matić. Ipak, kako je to bilo juniorsko prvenstvo, fizička spremnost mladog Šepe bila je na testu zbog napornih utakmica.

Tokom podkasta, Šepa se sa osmehom prisetio kako je njegova majka Goca, zabrinuta zbog preopterećenosti sina, odlučila da da savet selektoru Nikoliću.

To je bilo juniorsko prvenstvo i ona je tu došla da gleda sa mojim ocem i tadašnjim mojim trenerom Sinišom Matićem koji me je najbolje poznavao. On je znao da ja u kontinuitetu od deset dana osam utakmica po 40 minuta neću izdržati. Nije hteo da se meša u trenerski posao što je normalno s njegove strane, ali se u jednom trenutku izleteo pred majkom „Neće Filip izdržati ovako, bolje malo da ga odmori“. Kaže majka „Idi reci“. „Gde da idem Goco, jesi normalna? Kako da govorim bre, nemoj da se mešaš ništa“. Ne da njoj đavo mira – započeo je Filip priču kroz smeh.

Šepa je opisao i kako je izgledao razgovor njegove majke sa Mutom Nikolićem:

Dolazi ona posle utakmice, „Muto da ti kažem nešto… Filip mnogo igra, ako može malo manje?“ Gleda nju Muta, verovatno šokiran, kaže „Koji ste vi bre roditelji debili! Ovaj zove da igra više, ti moliš da igra manje, pa vama niko ne može da udovolji bre“. Mogu da zamislim čoveka šta mu je bilo u glavi. Verovatno mu niko nikada nije došao i rekao da dete igra manje – ispričao je Šepa.

Filip Šepa je sa reprezentacijom do 16 godina osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji 2006. godine, a tokom svoje karijere osvojio je i Kup Makedonije 2017. godine. Osim Crvene zvezde, nastupao je za Radnički iz Kragujevca, Novi Sad, OKK Beograd, Kožuv, Karpoš Sokoli, Krajovu, Olomucko, Zemun, Bratunac i Grac.

Njegove priče iz karijere, kao i anegdote sa terena, pružile su publici jedinstveni uvid u život profesionalnog košarkaša i izazove sa kojima se suočavaju sportisti i njihove porodice.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter