0
Boks

FOTO: BSS

SPEKTAKL BOKS LIGE ŠAMPIONA U SRED BEOGRADA: Najbolji evropski klubovi u srpskoj prestonici!

Objavljeno: 24.05.24 u 14:27

Boks Evropska Liga šampiona trasira put u Beogradu

 

Srpska prestonica već dugi niz godina epicentar je najvećih svetskih i evropskih sportskih takmičenja, ali i pokretač mnogih turbina iz ove oblasti ljudskog života. Sport je radost, sport je igra, boks kao takav je i plemenita veština kroz koju se rađaju nove konekcije, nove veze među nacijama, iz kojih svi izađu viteški. Na pomolu je revolucionarni projekat i takmičenje koje bi zauvek i iz korena izmenilo u pozitivnom smislu evropsku scenu boksa.

FOTO: BSS

Predsednik Evropske boks konfederacije Joanis Filipatos gostuje u Beogradu gde će prisustvovati dvojboju između bratskih klubova, srpskog BK Crvena zvezda i grčkog Olimipijakosa u okviru manifestacije Kup prijateljstva. Na beogradskoj tvrđavi, tik uz monumentalni spomenik „Pobednik“ koji je jedan od glavnih simbola našeg glavnog grada odmeriće snage glavni akteri u ringu i predstaviti u najboljem svetlu boje svojih klubova, ali i bratskih zemalja koje su spojene zauvek neraskidivim vezama.

Mečevi na platou sa kojeg pogled vodi na spajanje Save i Dunava, Balkanskog poluostrva i Panonske nizije su na programu 24. maja 2024. sa početkom u 19:30 časova u direktnom TV prenosu na TVArena Fight, a glavni organizator ispred kluba domaćina je je prvi čovek BK CZ Vladan Miketić koji se pobrinuo da ovaj događaj bude na najvišem mogućem nivou.

FOTO: BSS

Tokom ove prelepe boks manifestacije pod nazivom Kup prijateljstva koja je pokrenula inicijativu da se od 2025. krene u evropsku boks revoluciju organizacijom evropske boks Lige šampiona u kojoj bi učestvovali najveći klubovi Starog kontinenta od Olimpijakosa, Pari Sen Žermena, Real Madrida, CSKA, Zenit, Levski, Bajern Minhen, vodiće se pregovori da se ideja koja je stvorena i realizuje. Očekuje se da će susret Kup prijateljstva (Crvena zvezdaOlimpijakos) roditi novo plemenito čedo evropske plemenite veštine, da se pasti konačan dogovor o boks Ligi šampiona u kojoj bi gledali na delu i boksere najvećih klubova Evrope, kao što svi ljubitelji fudbala i košarke uživaju u vrhunskim sportskih spektaklima koji stižu sa adresa lidera sporta kada su klubovi u pitanju u ovom delu sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter