2
Košarka

delije navijaci fans supporters zastave during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Real Madrid at Aleksandar Nikolic Hall on January 10, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠAMPION TRAŽI VELIKU PROMENU U VRHU RUKOVODSTVA SAVEZA: KSS dobio dopis od Crvene zvezde

Objavljeno: 24.05.24 u 13:31

Jasan je klub sa Malog Kalemegdana.

Aktuelni prvak Srbije, KK Crvena zvezda poslala je dopis Košarkaškom savezu Srbije u kom traži smenu potpredsednika te organizacije, Dušana Projovića!

Telegraf je imao uvid u dopis i preneo ga je na svom portalu.

– KK Crvena zvezda Meridianbet šokiran je činjenicom da KK Partizan putem naručenih tekstova pokušava da smeni komesara KSS zaduženog za suđenje Milorada Milojkovića? Osim iznošenja potpune neistine u tom dopisu, neprijatno smo iznenađeni i reakcijom (čitajte lažima) potpredsednika Košarkaškog Saveza Srbije Dušana Projovića, koji je navodno potvrdio navode KK Partizan da „nikakvog zahteva za delegiranjem sudija iz Slovenije i Hrvatske od strane KK Partizan nije bilo“ – iako je pred završnicu Kupa Radivoj Korać u Nišu IMAO JASNA SAZNANJA ŠTA JE ZAHTEV KK PARTIZAN!

– KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je nakon otkrića da je sudija Mateja Boltauzer bio priveden zbog krađe na Beogradskom Aerodromu, i pred početak finala ABA lige, JAVNO dopisom zahtevao od gospodina Milorada Milojkovića da pojasni situaciju sa inostranim sudijama i zahtev KK Partizan pred završnicu Kupa, kao i činjenicu da ga je u odgovoru na naš dopis pomenuo i komesar za delegiranje sudija ABA lige Srđan Dožai.

– Tom prilikom je naveo „da nema saznanja da je bilo zahteva da se delegiraju slovenačke sudije, i da mu je to potvrdio i Milorad Miljković u telefonskom razgovoru“? Odgovor gospodina Miljkovića smo pisanim putem dobili, i prosledili ga ABA ligi kako bi bili upoznati sa situacijom koja se dogodila tokom završnice Kupa Radivoj Korać u Nišu tokom februara 2024.godine, u kontekstu štetnosti delegiranja slovenačkih sudija (i njihove neobjektivnosti) u finalu plej ofa ABA lige. Kao klub ne razumemo ovaj, još jedan po ko zna koji pokušaj iznošenja neistina i svojevrsnog „mešetarenja“ KK Partizan koji očigledno ne shvata da za mnoge njihove, sada već otužne i očajničke pokušaje, od kojih se većina mogu podvesti pod termine „muljanje“„iza kulisa“ i ispod stola“ – postoje pisani dokazi! Kao u ovom slučaju.

– Ovaj pokušaj dobio je direktno svoju potvrdu i na konferencijama za medije nakon finala Kupa Radivoj Korać i finala ABA lige gde je trener KK Partizan Želimir Obradović otvoreno napadao srpske sudije i dovodio u pitanje njihovu objektivnost i kvalitete? Ulogom koju je preuzeo u ovom smešnom pokušaju diskreditacije ljudi koji se konstantno opiru sve brojnijim (ali i sve manje maštovitim) pokušajima KK Partizan da neistinama i lažima smenjuju ljude i kadroviraju po KSS, KK Crvena zvezda Meridianbet zahteva hitnu smenu potpredsednika KSS za takmičenja Dušana Projovića.

– Smatramo da na tako odgovornom mestu ne može biti čovek koji je spreman da iznosi neistine i radi u korist jednog kluba. Dušan Projović je osim što je izneo neistine oko dešavanja sa zahtevom tog kluba oko učešća stranih sudija za završnici Kupa u Nišu, na kraju prećutao i da je direktor KK Partizan Mlađan Šilobad zahtevao da finale sudi sudija Marko Juras. I to Dušan Projović to dobro zna, kao što dobro zna da i za ovu tvrdnju KK Crvena zvezda postoje svedoci!

– U prilogu Vam uz ovaj zahtev za smenu Dušana Projovića dostavljamo i pisani odgovor komesara za suđenje Milorada Milojkovića na naš upit „ da li je bilo zahteva i pritisaka od strane KK Partizan da se za završnicu Kupa Radivoj Korać“ delegiraju sudije iz Slovenije i Hrvatske? KK Crvena zvezda Meridianbet je svetski prepoznatljiv brend i ponosni osvajač brojnih takmičenja među kojima je i regionalna liga. Međutim, nikada nećemo dozvoliti takvu vrstu ponižavanja srpske košarke ovakvim zahtevima, i negiranja kvaliteta i postojanja srpskih sudija kako bi neko po svaku cenu došao do uspeha i „pokrio“ potrošenih na destine miliona evra. Uz to bi i da smenjuje kvalitetne ljude, i kadrovira po srpskoj košarci – stoji u dopisu Zvezde.

34
41

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter