0
Domaći fudbal

Nemanja Milunovic, Aleksandar Katai, Mirko Ivanic celebrate after winning the Serbia Cup Kup Srbije Final match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Lagator on May 21, 2024 in Loznica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEP GEST: Po ko zna koji put ovaj igrač Crvene zvezde pokazuje kakav je čovek!

Objavljeno: 24.05.24 u 10:43

Majstor na terenu i veliki humanista!

Mirko Ivanić, osim što dominira na terenu kao jedan od ključnih igrača Crvene zvezde, nastavlja da osvaja srca svojih navijača i van stadiona. U nedavnom finalu Kupa Srbije, nije samo svojim golom doprineo pobedi svog tima nad Vojvodinom, već je još jednom demonstrirao svoju ljudsku veličinu i poštovanje prema igri.

Poznat kao „gospodin u kopačkama“, Ivanić je simbol fer-pleja i sportske čestitosti. Ali, ono što je ovoga puta izdvojilo njegovu humanost jeste njegov odnos prema jednom dečaku koji je uleteo na teren tokom utakmice.

Dok su se radnici obezbeđenja pripremali da intervenišu, Ivanić je reagovao očinski. Primivši dečaka u zagrljaj, on ga je smirio i nežno odveo sa terena, pokazujući svima prisutnima da je situacija pod kontrolom. Kasnije se saznalo da je Ivanić obećao dečaku dres nakon utakmice, ali je Kosta Nedeljković,  preduhitrio sve gestom velikodušnosti, poklanjajući svoj dres dečaku koji mu je bio simpatičan.

Ovo nije prvi put da Ivanić dokazuje svoju predanost vrednostima van fudbalskog terena. Odbijajući unosne ponude iz egzotičnih zemalja, pokazuje da nije vođen samo finansijskim interesima, već da ceni lojalnost prema klubu i svojim navijačima. Iako postoji interesovanje nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, Ivanić ostaje veran Crvenoj zvezdi do kraja svog ugovora, pokazujući da je vernost i poštenje vrednije od bilo kakve sume novca.

Mirko Ivanić nije samo fudbaler, on je primer kako se sportski uspesi mogu kombinovati sa ljudskim vrlinama, čineći ga istinskom legendom i van terena.

Ovaj fudbaler je tiho pomagao ugrožene i bolesne ljude bez želje za medijskom pažnjom ili stjecanjem popularnosti. On je ponovo pokazao svoju humanost pomažući Nikoli Kaliniću (37), stavljajući svoj dres na licitaciju kako bi se prikupio novac za transplataciju jetre i pomoglo bolesnom čoveku.

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter