0
Evroliga
Kori Higins

Cory Higgins during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BIO NA KORAK OD ZVEZDE: Sada ide u penziju!

Objavljeno: 24.05.24 u 11:25

Kraj za Korija Higinsa

Američki košarkaš Kori Higins, prema navodima portala „Basketnjuz“, blizu je završetka svoje igračke karijere, ali će uprkos tome ostati aktivan u svetu košarke.

Higins, koji ima 34 godine, prethodnu sezonu nije igrao ni za jedan tim. Sredinom januara ove godine bio je blizu prelaska u Crvenu zvezdu, ali su povrede sprečile ovaj transfer.

Kori Higins je jedan od najcenjenijih američkih košarkaša u Evropi. Nalazi se na 25. mestu liste najboljih strelaca Evrolige svih vremena, sa prosekom od 11,6 poena po utakmici. U svojoj bogatoj karijeri, Evroligu je osvojio dva puta sa ekipom CSKA iz Moskve.

Poslednje četiri sezone proveo je u Barseloni, gde je osvojio dve titule šampiona Španije i jedan Kup kralja, u kojem je 2021. godine proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP). Tokom svoje karijere, igrao je i za BejHokse, Šarlot Bobketse, Trijumf Ljubertsi i Gacijantep.

Bez obzira na povlačenje sa parketa, Higins će ostati aktivan u košarkaškoj zajednici, i time nastaviti da doprinosi sportu koji mu je doneo toliko uspeha.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter