4
Evroliga
KK Crvena zvezda

during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA IMA OZBILJNE PLANOVE: Šampion ABA lige naciljao pet kapitalaca za Evroligu!

Objavljeno: 23.05.24 u 09:12

Zvezda želi da mnogo ozbiljnije odigra narednu sezonu

Nakon osvajanja titule u ABA ligi, Crvena zvezda je započela aktivne pregovore za pojačanja na Malom Kalemegdanu. Uprava kluba, predvođena Nebojšom Čovićem, ambiciozno je najavila napad na završni turnir Evrolige pred početak sezone. Iako taj cilj nije ostvaren, sezona se već sada može smatrati uspešnom, jer su crveno-beli osvojili Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, „počistivši“ Partizan u finalu regionalnog takmičenja. S obzirom na dosadašnje rezultate, izabranici Janisa Sferopulosa ulaze kao favoriti u Košarkašku ligu Srbije.

Sferopulos je dobio poverenje uprave i za narednu sezonu, a klub planira dodatno pojačanje ekipe. Prvi dogovoreni transfer je dolazak centra Uroša Plavšića, a u planu je i angažovanje supertalentovanog Nikole Đurišića iz Mege. Đurišić, koji je imao sjajnu sezonu u ABA ligi, trenutno čeka ishod NBA drafta, ali postoji nada da bi mogao da završi u Crvenoj zvezdi ukoliko ne osigura mesto u NBA ligi.

Uz Plavšića i potencijalni dolazak Đurišića, Crvena zvezda bi osnažila svoj roster sa dva perspektivna igrača. Pored njih, spekuliše se i o povratku Nikole Kalinića, bivšeg srpskog reprezentativca, čija je budućnost u Barseloni neizvesna. Kalinić bi donio neophodno iskustvo i kvalitet na pozicijama tri i četiri, gde je Zvezda ove sezone imala problema.

Još jedno ime koje se dovodi u vezu sa povratkom na Mali Kalemegdan je Luka Vildoza. Argentinac je nakon dobrog perioda u Zvezdi prešao u Panatinaikos, ali nije našao zajednički jezik sa trenerom Erginom Atamanom. Vildoza, koji je u vezi sa srpskom odbojkašicom Milicom Tasić, verovatno će napustiti Atinu i vratiti se u Beograd.

Crvena zvezda planira i povratak Džordana Lojda, koji je u prethodnom mandatu postao jedan od miljenika navijača. Lojd je trenutno u Monaku, ali mu ugovor ističe na kraju sezone, pa je povratak u Beograd realna opcija.

Uz postojeće igrače i interesovanje za centra Hasijela Rivera, jasno je da Zvezda ima jasan plan za sledeću sezonu – spojiti mladost i iskustvo i pojačati tim sa nekoliko povratnika koji su već osvojili srca navijača.

243
55

4 Komentara

    • Za naših 10 ili 15 miliona evra po sezoni se tačno zna odakle. Sve je taksativno navedeno i možeš pronaći informacije ako želiš. Pravo je pitanje odakle Partizanu između 20 i 30 miliona po sezoni u protekle tri godine? O tome nigde ni reči.

      16
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter