0
Odbojka
odbojkaška reprezentacija Srbije

FOTO: OSSRB

SRBIJA GAZI KA PARIZU: Odbojkaši pobedom započeli borbu za Olimpijske igre!

Objavljeno: 23.05.24 u 08:33

Srbija je uspela da savlada Iran

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajnu pobedu u noći između srede i četvrtka u Rio de Žaneiru, savladavši selekciju Irana rezultatom 3:1 (27:25, 17:25, 25:19, 26:18) u prvom kolu Lige nacija.

Kapiten Uroš Kovačević je predvodio srpski tim sa 14 poena, dok su Marko Ivović i Dražen Luburić dodali po 12 poena. Aleksandar Nedeljković je doprineo sa 11 poena, a Marko Podraščanin je postigao osam poena.

Na iranskoj strani, najefikasniji je bio Melsa Salehi sa 20 poena, dok su Milad Ebadipur i Amin Esmailnežad postigli po 13 poena.

Ovaj trijumf je od izuzetnog značaja za izabranike Igora Kolakovića, jer se Iran takođe bori za plasman na Olimpijske igre. Pored pobede u takmičenju, Srbija je osvojila i 5.01 poen na FIVB rang listi, čime se dodatno udaljila od Kube koja je ranije zapretila pobedom nad Brazilom.

Podsećamo, u drugom kolu Srbija će večeras od 22:30 igrati protiv Japana, što će biti još jedna prilika za potvrdu dobre forme i nastavak uspešnog niza.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter