0
Fudbal

FOTO: Twitter/@England

SAUTGEJT NA UDARU JAVNOSTI: Englezi besni zbog spiska za Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 23.05.24 u 15:42

Sautgejt je povukao neke igrače koji su već viđeni u Nemačkoj

Reprezentacija Engleske, koja će biti rival Srbije u grupnoj fazi predstojećeg Evropskog prvenstva, suočava se sa ozbiljnim izazovima u pripremnom periodu. Selektor Engleske, Geret Sautgejt, nedavno je objavio širi spisak igrača na koje računa za turnir, ali njegova selekcija je izazvala mnoge kontroverze.

Sautgejt je sa spiska izostavio nekoliko ključnih igrača, uključujući Markusa Rašforda i Džordana Hendersona, koji su zajedno odigrali 141 utakmicu za reprezentaciju. Selektor je obrazložio ove odluke rečima:

– Što se Rašforda tiče, vrlo je jednostavno. Drugi igrači na njegovoj poziciji su imali bolju sezonu – rekao je Sautgejt.

– Što se tiče Hendersona, on je izostao zbog povrede koju je doživeo na prethodnom okupljanju i koja ga je odvojila od terena pet nedelja. Od tada nije uspeo da dostigne formu koja se očekuje. Nedostajaće nam, on je sjajan igrač, čovek i lider otkad sam ja postao selektor.

Na spisku se, međutim, našao Luk Šo, iako je povređen duže od Hendersona. Sautgejt je pojasnio:

Šo se našao na širem spisku isključivo zato što je naš prvi izbor na poziciji levog beka. Odlučili smo da mu damo još malo vremena da se oporavi, mada nisam siguran da će u tome uspeti. Naš lekarski tim je u kontaktu sa Mančester junajtedovim i sve je to na dugom štapu.

Kapiten reprezentacije, Hari Kejn, takođe je na spisku, uprkos problemima sa povredom leđa u završnici sezone. Sautgejt je izjavio:

– Smatramo da je Kejn u dobrom stanju. Propustio je sam kraj sezone zbog problema sa leđima, ali ne bi trebalo da ima ikakvih problema da bude fit do početka šampionata.

Engleski novinari su upitali Sautgejta i o izostanku Erika Dajera. Selektor je odgovorio:

Dajer je igrao veoma dobro u Bajernu i znam da su tamo srećni zbog njega, ali je ipak završio iza momaka koji su mu direktna konkurencija za mesto u reprezentaciji.

Osim Rašforda, Hendersona i Dajera, Sautgejt je odlučio da izostavi i zvezde kao što su Rahim Sterling, Džejdon Sančo, Ben Vajt, Ris Džejms i Ben Čilvel.

Engleska će pre početka Evropskog prvenstva odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Bosne i Hercegovine i Islanda, nakon čega će Sautgejt precrtati još sedam imena sa spiska. Na Evropskom prvenstvu, Engleska će se takmičiti u C grupi zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter