0
Domaći fudbal
Pavle Ilić

referee sudija Pavle Ilic during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Spartak and Partizan at City stadium of Subotica on October 20, 2023 in Subotica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PAVLE ILIĆ NIJE POGREŠIO U PANČEVU: Oglasila se sudijska komisija o penalu koji je uzburkao Srbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.24 u 15:28

Sada su stvari malo jasnije

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku da je penal koji je arbitar Pavle Ilić dosudio u meču između Železničara i Novog Pazara bio ispravan. Odluka je doneta nakon pažljive analize snimaka incidenta koji je izazvao brojne reakcije u javnosti.

Naime, nakon objave snimka situacije, mnogi su prvobitno smatrali da je lopta pogodila igrača Novog Pazara u leđa, što je izazvalo buru komentara. Međutim, Sudijska komisija je utvrdila da je Adešina Adetunđi, igrač Novog Pazara, igrao laktom i da su postojali elementi za kazneni udarac.

Sudijska komisija je pregledala sve dostupne snimke i utvrdila da je odluka Pavla Ilića bila ispravna. Adetunđi je igrao laktom, što je bio dovoljan razlog za dosuđivanje penala. Sudija Ilić je stoga nagrađen visokom ocenom za svoje suđenje u ovom meču – izveštava Sport Klub.

Nakon dosuđivanja penala, sam Adetunđi je pokazivao na svoju ruku, sugerišući da je lopta pogodila njegov lakat dok je ruka bila uz telo. Međutim, na jednom od snimaka iz drugog ugla jasno se vidi da je lopta udarila u ruku igrača Pazara. Sudijska komisija je procenila da je ruka bila u neprirodnom položaju, te je podržala odluku Ilića.

Ova odluka Sudijske komisije FSS ima za cilj da razjasni situaciju i smiri strasti koje su se podigle nakon spornog penala. Podrška sudiji Pavlu Iliću dolazi kao potvrda njegovog profesionalizma i tačnosti u donošenju teških odluka tokom utakmica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Železničar Pančevo (@fk_zeleznicar_pancevo)

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter