0
Domaći fudbal
OFK Vršac - FK Dubočica

FOTO: Printscreen/YouTube

NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: UEFA otkrila još jednu potencijalnu „nameštaljku“! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.24 u 14:28

UEFA ponovo pronalazi skandale kod nas

UEFA je obavestila Fudbalski savez Srbije o sumnjivim okolnostima oko još jednog meča Prve lige Srbije, javlja „Sport Klub“. U pitanju je utakmica 34. kola plej-aut grupe između GFK Dubočice i OFK Vršca, koja se završila rezultatom 1:1. Prema nezvaničnim informacijama, utakmica je navodno dogovorena da se završi bez pobednika.

Gosti su poveli već u drugom minutu golom Uroša Čejića, dok je Nikola Tasić izjednačio za Dubočicu deset minuta kasnije. Rezultat se nije menjao do kraja susreta. Sumnje su se javile pre početka utakmice zbog velikih uplata na neriješen ishod, što je privuklo pažnju UEFA. Zbog toga je materijal sa utakmice, odigrane 13. maja, po hitnom postupku prosleđen FSS-u, koji će sprovesti istragu preko Disciplinske i etičke komisije.

Prema nezvaničnim informacijama, postupak bi mogao biti pokrenut protiv oba kluba. Važno je napomenuti da je GFK Dubočica već pod istragom zbog sumnje da je i meč sa Mladosti GAT bio namešten. Zbog ovih optužbi, klubu preti oduzimanje bodova, posebno ako se potvrdi „dupla prijava“ protiv njih.

Prvostepena komisija može odlučiti da oduzme bodove Dubočici u aktuelnoj sezoni ili da im odredi negativne bodove u narednoj takmičarskoj sezoni. Očekuje se da će istraga biti sprovedena temeljno kako bi se utvrdila istina i osigurala fer igra u Prvoj ligi Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter