0
Domaći fudbal
FK Partizan

Fudbal Super liga season 2012-2013.Partizan v Rad.Sasa Ilic celebrate the goal with team mates Tomislav Pajovic Vladimir Volkov Milan Smiljanic Nikola Ninkovic.Beograd, 04.20.2013..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LEGENDA PARTIZANA SE VRAĆA: Ljubimac crno-belih ponovo u Humskoj!

Objavljeno: 23.05.24 u 13:57

Dete kluba je ponovo u Partizanu i vodiće računa o omladinskoj selekciji

Nekadašnji igrač Partizana, Milan Lola Smiljanić, vraća se među crno-bele posle dve godine, ali ovog puta u ulozi trenera. Smiljanić, koji je prošao omladinsku školu Partizana i tokom karijere igrao za prvi tim u tri mandata, preuzeće omladinsku selekciju kluba iz Humske i predvoditi je u narednoj sezoni.

Nakon „stažiranja“ u OFK Beogradu, Smiljanić je postigao dogovor sa čelnicima Partizana da zameni Nenada Stojakovića, koji je napustio klub krajem sezone i potpisao za slovenačku Goricu. Iako je prvobitno planirano da omladinsku selekciju preuzme Đorđije Ćetković, Smiljanić je odlučio da preuzme tu poziciju i nastavi karijeru u klubu gde je ponikao.

Pre dve godine, Smiljanić je napustio Partizan kada je u klub došao Ilija Stolica. Tada mu je ponuđeno da bude pomoćnik sportskog direktora ili pomoćni trener u stručnom štabu, ali je on odbio obe ponude želeći da nastavi aktivnu karijeru. Nakon toga je igrao za Mornar iz Bara, a potom je na poziv Stefana Babovića stigao u OFK Beograd, gde je deo mandata proveo kao igrač, a zatim i kao trener, odnosno pomoćnik Simu Kruniću.

Tokom svoje igračke karijere u Partizanu, Smiljanić je odigrao 186 utakmica, postigao tri gola i upisao pet asistencija. Sa klubom je osvojio tri titule prvaka države i dva Kupa Srbije. Takođe, bio je reprezentativac Srbije, upisavši šest nastupa i postigavši jedan gol. Bio je član mlade reprezentacije koja je 2007. godine osvojila drugo mesto na prvenstvu Evrope.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter